Nenavadna praksa

FOTO: 88-letnik na urgenco "uletel" z granato v zadnjici, sprožil bombni alarm in evakuacijo otrok

J.V.
20. 12. 2022, 18.20
Posodobljeno: 20. 12. 2022, 19.09
Deli članek:

Več oddelkov bolnišnice v Toulonu na jugu Francije so morali evakuirati, potem ko se je neki upokojenec pojavil na urgenci z bombo iz prve svetovne vojne, zataknjeno v zadnjici.

Twitter
Granato so dedku odstranili s carskim rezom.

Zdravniki so debelo pogledali, ko so odkrili, da je tujek, ki se je zataknil v anus njihovega 88-letnega pacienta, starodavna topniška granata, poroča britanski Daily Star.

Na kraj so takoj poklicali tudi bombne eksperte, ki so ugotovili, da je sicer verjetnost ekplozije majhna. A so vseeno evakuirali več oddelkov, najprej otroškega, druge nujne primere pa preusmerili drugam. Do preplaha je sicer prišlo v soboto okoli 21.30 ure. Granato francoske izdelave, premera šest centimetrov in dolžine 20 centimetrov, pa so zdravniki iz telesa 88-letnika odstranili s carskim rezom.

Pacient je bil kmalu po operaciji v "dobrem zdravsvtenem stanju". "Jabolka, mango, celo pločevinka pene za britje. Navajeni smo, da najdemo nenavadne predmete tam, kjer ne bi smeli biti. Eksploziv? Nikoli!" so ob nenavadni priliki poudarili v bolnišnici Sainte Musse. Maja se je sicer pri njih že pojavil neki Turek, s kozarcem, ki se mu je med zdravljenjem hemeroidov zataknil v zadnjico.