Zanimivosti

FOTO in VIDEO: To je ženska z največjo nogo na svetu

R.T.
16. 11. 2022, 18.55
Posodobljeno: 16. 11. 2022, 20.08
Deli članek:

Tanya Herbert iz Houstona v ZDA se lahko pohvali s »članstvom« v Guinessovi knjigi rekordov.

You Tube
Tanya Herbert ima največ težav z iskanjem prave številke čevljev.

Uslužbenci Guinessove knjige rekordov so se nedavno oglasili na domu Tanye Herbert. Na uho jim je prišlo, da bi utegnilo biti njeno stopalo orjaško. Izvlekli so meter in domneva se je potrdila. Desno stopalo je merilo 33,1 centimetra, levo pa 32,5 centimetra. S tem se je zavihtela na prvo mesto v kategoriji največje še živeče žensko stopalo. Njene tekmice bodo morale stopiti v velike čevlje.

Tanya ni krhko dekle. V višino meri 206 centimetrov, kar pomeni, da je devet centimetrov nižja od najvišje ženske na svetu, Turkinje Rumeyse Gelgi.

Največ težav ima pri iskanju čevljev. Na spletu mora brskati za najvišjimi številkami. Na nogo ji sedejo številke 50 ali 51, odvisno od modela čevljev.

Že ko je bila otrok, je bila višja od vrstnic. »Zmeraj sem bila najvišja. Mama je bila visoka 195 centimetrov, oče 193, zato nisem imela izbire,« se pošali Tanya, ki, kot pravi, zaradi odstopanja od povprečja ni izgubila samozavesti. Bilo je nekaj nerodnih trenutkov, prizna Tanya in za primer navede svojo absolutno nezainterisiranost za šport, ki je v obup spravljala košarkarske trenerje. Ti so jo seveda želeli prepričati, da je idealna za pozicijo centra, Tanya pa jih je mirno zavračala in se posvetila šolanju.
Težki trenutki so nastopili, ko je v začetku leta 2021 umrla njena mama. Tanya se je zredila, a je kar hitro spoznala, da mora ustaviti to pot. S pomočjo operacije je shujšala za dobrih 80 kilogramov.

Ko si je pred časom omislila račun na Instagramu, je narasla njena prepoznavnost. Želi si pomagati ženskam, ki imajo podobne probleme kot sama, in vplivati na proizvajalce obutve, da ne pozabijo na moške in ženske z velikimi stopali.