Zanimivosti

Podarite družini božično - novoletno pravljico v zimskem Novem Sadu

Oglasno sporočilo
16. 11. 2022, 08.25
Posodobljeno: 17. 11. 2022, 16.12
Deli članek:

Novoletni in božični prazniki predstavljajo čas veselja, praznovanj, obdarovanj ter seveda zaradi prostih dni tudi krajših izletov.

Foto: Aleksandar Milutinović

Če imate radi zimo in pravo božično vzdušje, potem je srbski Novi Sad odlična izbira in tudi lepo darilo za celo družino.  Mesto že tradicionalno, praznični duh prevzame v začetku decembra, ko se osrednje mestne ulice spremenijo v pravljične pokrajine, okrašene z novoletnimi lučkami.

Foto: Aleksandar Milutinović

Tako kot iz božičnih filmov so "srbske Atene" nepogrešljivo mesto za ustvarjanje družinskih in Instagram spominov in fotografij.  Festival bonbonov, tort, pesmi in nasmehov Glavni mestni trg bo letos dodatno popestril festival bonbonov, tort, pesmi in nasmehov - Novosadski Zimzoland. Ta božični sejem je tudi prava mala oaza daril, s katerimi lahko razveselite svoje najdražje. Praznično čarobnost Novega Sada lahko čutite po celem mestu, na številnih lokacijah, na primer pred nakupovalnim centrom Promenada vas pričakuje zimski festival - "Božična čarovnija".

Foto: Aleksandar Milutinović

Ledeni gozd - drsališče v Donavskem parku

Zimsko domišljijo dodatno dopolnjuje čarobni »Ledeni gozd«, ki Donavski park spremeni v pravo pravljično drsališče, kjer imajo vsi obrazi zadovoljne nasmehe. V celostni ponudbi Ledenega gozda je veliko in lepo urejeno drsališče, ki je sestavljeno iz osrednjega, pokritega dela in krožne steze, ki je postavljena okoli jezera v parku. Otroški smeh in z lučkami okrašena drevesca ustvarjajo okolje polno veselja in sreče, točno tako kot mora biti decembra.   Tudi najstarejša tržnica v mestu se bo decembra dvakrat spremenila v pravi mali raj za drobnarije Nočni bazar.

Foto: Aleksandar Milutinović

Novosadski nočni bazar združuje male proizvajalce, umetnike in ustvarjalce ter obiskovalcem ponuja možnost, da se ob večerih sprostijo in uživajo ob nakupu ročno izdelanih izdelkov ter uživanju v gastronomskih specialitetah in dobri zabavi. Od božiča do novega leta pa je organiziran tudi BIG novoletni sejem.   Božično-novoletni koncerti in sprejemi Za glasbene sladokusce so na voljo tradicionalni božično-novoletni koncerti klasične glasbe, v novo leto pa bodo prebivalci in turisti vstopili s tradicionalno organiziranimi sprejemi na prostem.   Trail na Fruški gori A letošnje zimske fantazije ne smete zamudili tudi vsi ljubitelji pohodništva, trail tekov in nordijske hoje, saj se lahko pridružite zadnji letošnji tekmi na Fruški Gori - "Winter Trail Race".Novosadske zimske fantazije ne morete doživeti v celoti, če vsaj en dan ne posvetite obisku znamenitih čardakov, kmetij ali kleti na mestni vinski cesti. Toplo in prijetno vzdušje v teh čarobnih krajih v okolici Novega Sada bo obogatilo vaše bivanje. Prijatelji, vino, prasketanje ognja v kaminu in tamburaši ob odličnih gastronomskih užitkih bodo vaše bivanje naredili nepozabno! Malo balkanskega melosa in nostalgije vas bo prijetno zazibalo v novo leto, dober okus pa bo ostal z vami še januarja.

Foto: Aleksandar Milutinović

Za najmlajše

Poleg drsanja in okrašenega mesta so za najmlajše člane družine idealni kraji za pohodništvo in sankanje na obronkih Fruške Gore.

Foto: Dušan Dimić

Predloge za podaljšan vikend v decembru in januarju si oglejte na spletni strani novisad.travel. Če se odločite vikend preživeti v Novem Sadu, lahko informacije o namestitvah najdete na spletni strani Turistične organizacije mesta Novi Sad.Zaplujte v čarovnijo Novega Sada in občutite duh zimske fantazije, kamor se boste zagotovo še vrnili!

Foto: Dušan Dimić