Saj niso resni!

VIDEO: S tem bizarnim videom nas vabijo Rusi

Ž.K.
29. 7. 2022, 19.43
Posodobljeno: 30. 7. 2022, 10.54
Deli članek:

Na socialnih omrežjih se je pojavil video posnetek, s katerim Rusija vabi tujce, naj se preselijo v njihovo državo. Ogled te propagandne stvaritve je marsikoga pustil odprtih ust.

twitter
Rusija se z videom posmehuje zahodu.

Na socialnem omrežju Telegram, kjer poteka večji del propagandne vojne med Ukrajino in Rusijo, se je pred dnevi pojavil kratek manj kot minuto dolg reklamni film, ki tujce nagovarja, naj se preselijo v Rusijo. V filmu so nanizani razlogi, ki naj bi tujce prepričali, da se v Putinovem kraljestvu cedita med in mleko, pardon vodka in kaviar.

Posnetek se začne s posnetkom srpa in kladiva ter kipom Vladimirja Iljiča Uljanova – Lenina. Nato nam film preko podob kuhanja in kaviarja sporoča, da se v Rusiji dobro je, s posnetkom mladoletnih deklic, da imajo lepe ženske, nato pa se začne naštevanje. Če niste vedeli, Rusi imajo: poceni plin, bogato zgodovino, svetovno znane literate, edinstveno arhitekturo, rodovitno zemljo, poceni vodo in elektriko, balet, poceni taksije in dostavo, spoštujejo tradicionalne vrednote, krščanstvo, trdijo da so vključujoča družba in tudi gostoljubna družba. Pohvalijo se še z vodko in v posmeh nasprotnikom zatrdijo, da imajo gospodarstvo, ki lahko preživi tisoče sankcij.

Posnetek zaključijo z napisom, da je čas za selitev v Rusijo in dodajo še »Ne odlašajte. Zima prihaja!«

Že pakirate kovčke?