TRI NAENKRAT

Nenačrtovani vesoljski otroci

M. T. V.
22. 7. 2022, 10.28
Posodobljeno: 22. 7. 2022, 10.59
Deli članek:

Astronavte opozarjajo, naj v breztežnostnem prostoru ne masturbirajo, ker bi lahko s tem nehote oplodili kolegice astronavtke - in to kar tri naenkrat.

Pixabay
Nič hudega sluteča astronavtka bi lahko zaradi neprevidnega kolega zanosila.

Menda so astronavtom prepovedali masturbiranje v breztežnostnem prostoru, saj bi njihove po vesoljski postaji lebdeče semenčice teoretično lahko zašle v maternice kolegic in jih oplodile. In ne samo to: en astronavt, ki se je igral s svojo 'raketo', bi lahko oplodil kar tri nič hudega sluteče astronavtke!

To je v podcastu Conan O'Brien Needs A Friend zaupal neimenovani Nasin inženir. »Tri astronavtke lahko zanosijo zaradi ene masturbacije enega kolega … če seme najde svojo pot,« je dejal. Kako so to izračunali, sicer ni pojasnil, a ni skrivnost, da Nasa resno preučuje, kako delujeta seksualnost in oploditev v vesolju, takšne raziskave so namreč ključne, če nameravamo kdaj pošiljati misije na Mars in še globlje v vesolje ter morebiti ustvariti naselbine v vsemiru. Dosedanje raziskave z živalmi, ki so jih oplodili v breztežnosti (podgane, kuščarje, morske ježke, ptice …), so pokazale, da je verjetnost preživetja ploda precej manjša kot pri spočetju na Zemlji, večkrat pride do okvar ploda, večje tveganje pa je tudi za zdravje nosečnic.

Pixabay
Astronavti imajo menda prepoved samozadovoljevanja.

Nasin inženir je v intervjuju še povedal, da so o takšnih nenačrtovanih nosečnostih in očetovstvih opozorili in poučili tudi Nasine astronavte ter jim zato prepovedali samozadovoljevanje. Nič pornografije na poti po vesolju, torej! Nismo pa izvedeli, kako je s tem na izključno moških misijah.