Zanimivosti

Ali vas vaš bančni račun osrečuje?

Oglasno sporočilo
17. 8. 2021, 12.45
Posodobljeno: 17. 8. 2021, 12.45
Deli članek:

Bančni račun imamo vsi. Nismo pa vsi zadovoljni. Pa ne govorimo o zneskih na računu, temveč o stroških za vodenje, stroških za storitve ter o odnosu banke. Ste zaradi tega tudi vi že kdaj želeli zamenjati račun?

Za menjavo se nato najverjetneje niste odločili, ker imamo Slovenci še vedno vtis, da je proces menjave računa zapleten postopek. A to ne drži več. Bančni račun dandanes zamenjate zelo enostavno – novega lahko odprete kar na napravi, na kateri berete ta prispevek.

Ampak najprej se vrnimo k razlogom za menjavo računa. Eden najbolj pogostih odgovorov, zakaj želijo ljudje zamenjati račun, so previsoki stroški, saj vsi računi niso enaki. Morda imate trenutno tudi paketni račun, znotraj katerega plačujete za storitve, ki jih redko oziroma nikoli ne uporabite ...

Kot so ugotavljali različni primerjalni testi, so razlike med najugodnejšim in najdražjim računom (za enake storitve) v Sloveniji kar velike. Mesečni stroški za vodenje računa se morda ne zdijo visoki, a ko zadeve preračunate na letno raven, hitro vidite, da z izbiro ugodnejšega računa oziroma računa, ki bolj ustreza vašim potrebam, lahko vsako leto prihranite kar lep znesek.

Z dobro izbiro boste brezskrbno preštevali vaše prihranke.

In, kot smo omenili na začetku, vam današnji čas omogoča, da ugodnejši bančni račun v celoti odprete kar s pametnim telefonom ali osebnim računalnikom, ne da bi morali stopiti skozi vrata poslovalnice.

Med prvimi bankami, ki v Sloveniji omogočajo, da bančni račun odprete kar iz udobja vašega doma, je Sberbank banka. Izberete lahko priljubljeni Direkt račun (1,5 EUR na mesec), Klasični račun (3,29 EUR na mesec), Študentski račun (0 EUR na mesec) ali Upokojenski račun (1,19 EUR na mesec).

Odpiranje bančnega računa še nikoli ni bilo tako enostavno.

Pri Sberbank banki je v ospredju skrb in razumevanje strank, zato komitentom ne ponudijo le bančnega računa, temveč celovito in sodobno bančno izkušnjo. Račune so tako oblikovali na način, da vključujejo najbolj uporabljane bančne storitve, kot so njihova odlična mobilna banka mSberbank SI ter spletna banka eSberbank SI, s katerimi imajo številni zadovoljni uporabniki odličen pregled nad svojimi financami, saj imajo banko vedno v žepu oziroma s seboj, obenem pa je za njihove finance poskrbljeno na varen in sodoben način.

Pri Sberbank banki se komitenti najraje odločajo za Direkt račun, s katerim prejmejo vse najpomembnejše bančne storitve že za samo 1,5 EUR na mesec.

Ko vam banka nudi celovito bančno izkušnjo, kot to zagotavljajo pri Sberbank banki, imate lahko vaše finance vedno v žepu oziroma s seboj.

Če želite torej prihraniti pri bančnem poslovanju, je eden prvih korakov izbira ugodnejšega bančnega računa, ki bolje ustreza vašim potrebam. In zdaj, ko je odprtje računa tako enostavno, da ga lahko uredite kar na daljavo, res ni več razloga, da odlašate z menjavo.

Morda vas novi bančni račun bolj osreči, vsaj s prihranki.

Za več obiščite www.sberbank.si/odpri-racun.