Zanimivosti

VIDEO: Kakšna tema! (ROADTRIP: 3. DAN)

Oglasno sporočilo
15. 7. 2021, 11.28
Posodobljeno: 19. 7. 2021, 09.27
Deli članek:

Še zadnji, tretji dan je za Elvedino, Elviso in Azro. Če smo se zabavali v zraku, v vodi in na trdnih tleh, je edino pravilno, da odpotujemo še nekaj metrov pod zemljo ...

Dva dneva polna smeha, zabave in doživetij sta našo triperesno deteljico že malce izčrpala, a hkrati napolnila z radostjo in novimi spomini, ki bodo trajali za vse življenje. Tretji dan je imel počasen tempo, več smo se pogovarjali, obujali spomine in prisluhnili njihovi zgodbi o prijateljstvu. 

Kakšna tema!

Prebudili smo se v deževno jutro na Dolenjskem in rafting, ki smo ga imeli v planu, je splaval - no ... Po vodi. Po izvrstnem samopostrežnem zajtrku, ki so nam ga pripravili v Treh lučkah, so se dekleta spakirala in osedlala svojo Ateco, ki nam je po zaslugi centra mobilnosti Špan, odlično služila že tretji dan zapored.

Odpravile so se na še en izlet v neznano.

Po prijetnem sprehodu po slovenskih Benetkah - Kostanjevici na Krki - smo zavili še malce naprej, skozi gozd, do Kostanjeviške jame. Preobuli smo se v športna oblačila in nadeli jakne, saj je v jami konstantna temperatura okoli 12 stopinj, kar je na vroč poletni dan prav prijetna osvežitev. Prebili smo se skozi ozke rove, da smo doživeli pravo lepoto jame, čez katero teče tudi reka. Najlepša je bila zadnja dvorana, kjer so stalaktiti in stalagmiti poskrbeli za dih jemajoči prizor. Za občutek, kakšno je delovno mesto jamarja, je naš vodnik za nekaj minut izključil luči - in obdala nas je popolna tema. Nato nam je z majhno svetilko prikazal še, kako neodkrite dele jame vidijo izkušeni jamarji, ki pri nas ves čas odkrivajo nove podzemne dragulje. Več kot 13.000 jih je že odkritih samo na Krasu! Uau!

Za piko na i so dekleta svojim domačim napisale še razglednice, kjer so strnile vtise preteklih dni, in jih oddale v poštni nabiralnik Pošte Slovenije. Prav nostalgično so se počutile, ko so pošiljale razglednice - in ob tem sklenile, da je to prakso vredno obuditi.

Na poti pa so dekleta s seboj nosile pijačo Botanica, novo pijačo iz skrbno izbranih naravnih sestavin. Je rahlo gazirana, sladkana samo z naravnimi sadnimi sladkorji, zato lahko pri pitju Botanice tudi vi uživate brez slabe vesti. Brez dodanega sladkorja, z malo kalorijami, 10-odstotnim sadnim deležem, brez umetnih arom in barvil. In kot nalašč - so na poti čez mostiček na tleh našle še list v obliki srca. Vse, kar lahko rečemo je, da srčkamo Botanico!

Čas je za slovo ...

Privoščili smo si še slastno kosilo, da smo nabrali moči za odhod proti domu - in posneli zgodbo o prijateljstvu, ki si jo lahko ogledate v naslednjem članku. Ostanite z nami! 

Poglejte si, kako so se imele zadnji dan: