Zanimivosti

Poskrbite za svojo prebavo, poskrbite zase!

Oglasno sporočilo
23. 3. 2021, 12.00
Posodobljeno: 23. 3. 2021, 13.41
Deli članek:

Naš prebavni sistem je najpomembnejši imunski organ, saj približno 80 % celic imunskega sistema nastaja v črevesju, zato je zelo pomembno, da naš prebavni sistem učinkovito deluje. Z urejeno prebavo je naš imunski sistem močnejši, saj nas ščiti pred tujki, ki bi lahko ogrozile naše zdravje. Tako vzdržujemo telo odporno, imamo več energije in se dobro počutimo.

Donat z edinstveno kombinacijo mineralnih snovi klinično dokazano podpira delovanje prebave in s tem prispeva k dobremu počutju celega telesa. Za ohranjanje pravilnega delovanja prebave Donatovi strokovnjaki priporočajo vsakodnevno uživanje Donata ob uravnoteženi in raznoliki prehrani z dovolj sadja in zelenjave, polnovrednih žitaric in prehrambnih vlaknin, z zadostnim vnosom tekočin in redno telesno aktivnostjo.  

Donat skrbi za prebavo in naravo.

V skrbi za naravo so se pri Donatu odločili, da bodo zmanjšali obremenitev okolja s plastiko. Iz okolja bodo odvzeli že uporabljene plastenke in jih s pomočjo sodobne tehnologije uporabili kot surovino za ponovno izdelavo.

Z marcem 2021 bo Donat na prodajnih policah v novi okolju prijazni 100% reciklirani plastenki, s čimer bodo pri Donatu v primerjavi z obstoječo plastenko zmanjšali emisije CO2za kar 90 %. Tako ob uporabi Donata ne bo novih dodatnih odpadkov, saj bo iz pravilno odvrženih plastenk - v za to namenjene posebne zabojnike -nastala reciklirana PET surovina, ki jo bomo ponovno uporabili za 100% reciklirane plastenke.

Po novi zakonodaji, ki bo stopila v veljavo 2025, bodo morale PET plastenke vsebovati najmanj 25 % recikliranega PET materiala. Kot odgovorni proizvajalci želijo pri Donatu že sedaj z uporabo plastenk iz 100% recikliranega materiala preseči te zahteve.

Zavedanje, da imamo eno samo naravo, za katero moramo skrbeti in ohranjeno pustiti zanamcem, postaja vedno močnejše. Tako pri Donatu z novimi okolju prijaznimi plastenkami uresničujejo njihovo vizijo družbeno zavedne, okoljsko odgovorne in trajnostne znamke.