Zanimivosti

RAZKRIVAMO RECEPT ZA OKUSNI NAPITEK, NA KATEREGA PRISEGAJO TUDI ZNANI SLOVENCI

Oglasno sporocilo
22. 2. 2021, 12.00
Posodobljeno: 2. 3. 2021, 14.01
Deli članek:

Ste aktivni in nenehno v pogonu ali pa preprosto želi v svoj vsakdan vnesti zdrave navade?

Potem morate spoznati blagodejno moč cikorije, okusne rastline, ki so jo poznale že naše babice. Idealna je za vse, ki živite aktivno in se trudite prehranjevati zdravo, saj dobro vpliva na počutje in je naravni vir dragocenih prehranskih vlaknin, hkrati pa njena moč okrepi celotno telo in duha z dodatnim zagonom za premagovanje vsakodnevnih izzivov.

Napolnite se z zagonom za ves dan

Franck predstavlja okusne tople napitke iz cikorije Bianka 100 % Cikorija ali Kavovina Cikorija, ki so naravni vir vlaknin in drugih blagodejnih učinkovin. Dietne vlaknine so pomemben segment v prehrani človeka zaradi številnih pozitivnih učinkov. Hrana, ki je bogata z vlakninami, ugodno vpliva na prebavo in je pomembna za vse, ki skrbijo za uravnoteženo in raznoliko prehrano. Pomembno pa je tudi, da svoj dan pričnete z zajtrkom, ki je sestavljen iz kakovostnih, kompleksnih ogljikovih hidratov, vlaknin in beljakovin. Pripravite si ta okusni napitek z Bianko 100 % Cikorija in uživajte v sproščujočem ritualu že zjutraj.

Potrebovali boste:

● 100 ml vode
● 1-2 žlici Bianka 100 % Cikorija
● 1 čajno žlička cimeta
● 50 ml mandljevega ali
  ovsenega mleka
● stevijo ali kakšno drugo
  sladilo po želji
 
Mleko in vodo skupaj v posodi segrejte. Ko zavre, zlijete v mešalec. Dodajte vse ostale sestavine in mešajte toliko časa, dokler ne dobite penastega napitka. Še več okusnih receptov najdete tukaj.

Kako znani Slovenci ustvarjajo prijetne trenutke za vso družino

Na napitke iz cikorije prisegata tudi priljubljena vplivnica in podjetnica Adrijana Dimec ter radijski voditelj in športni navdušenec Uroš Bitenc. Adrijana nam je zaupala, da okusne napitke iz cikorije z veseljem pripravi tako sebi kot svojima malima navihančkoma, saj ne vsebujejo kofeina in lahko tako skupaj uživajo v prijetnem ritualu. »Še danes se spomnim, kako sem že kot otrok mami kradla penico iz njenega kapučina. Pa sploh ne zaradi okusa, ampak zaradi občutka, da sem tako tudi jaz del tega njenega rituala, v katerem je tako uživala. Zelo hitro sem podobne navade vzpostavila tudi sama in ker se res trudim čim bolj stremeti k uravnoteženemu načinu prehranjevanja, tudi pri napitkih poskušam posegat po tistih, ki sovpadajo tem - kot kavni nadomestek me vedno reši žitni napitek iz cikorije, ki vsebuje vlaknine in druge blagodejne učinkovine.«

Nad napitki iz cikorije je navdušen tudi Uroš, ki si z ritualom pitja žitnega napitka v družbi najmlajše članice družine vzame čas zase med delom od doma. Ob tem priznava, da je ta ritual oblikoval prav iz zavisti do kavoljubcev: »Priznam, vedno sem občudoval sodelavce, kako so si v službi vzeli par minut zase, šli do kavomata, spili kavico, pohengal, zbrali misli in šli naprej delat. Mene kava ni nikoli prepričala, sem pa pred kratkim odkril Franck napitke iz cikorije, ki so odlični dodatek detox režimu in uravnoteženi prehrani. Meni so dodali to rutino, da si vzamem čas zase. Naš najljubši način je, da si jo skuhamo z riževim mlekom, dodamo še cimet in uživamo.«

Mirnih trenutkov še nikoli ni bilo lažje ustvarjati. Zaradi hitre priprave si boste z instant napitkom Bianka 100 % Cikorija lahko kadarkoli vzeli čas zase in pri tem uživali v sladkobi naravno prisotne karamelne arome, ki se ji ne boste mogli upreti. Za ljubitelje klasične priprave kavnega nadomestka pa je idealna kultna Kavovina Cikorija, ki si jo lahko pripravite na tradicionalne turški način.

Uživajte v prijetnih trenutkih z napitki Franck Bianka 100 % Cikorija in Kavovina Cikorija.

Več o Franck napitkih iz žitaric na: https://www.franck.eu/sl/izdelki/napitki-iz-zitaric/