Govorimo o nadstreških, bodisi tistih nad avtomobili bodisi na terasah, pred vhodi ali celo samostojnih na vrtu. Z njimi zavarujemo svoje premoženje in dodamo novo dimenzijo bivalnemu okolju. Estetika in funkcionalnost v enem. Nadstrešek lahko poljubno prilagajamo potrebam, željam in okusom. Lahko je eleganten in sodobnega videza, ali pa se odločimo za bolj naravno, rustikalno podobo, pomembno je, da služi svojemu namenu in je odlična dopolnitev bivalnega okolja tudi kot modni dodatek.

Izbiramo lahko med različnimi materiali tako za konstrukcijo kot kritino. Strokovnjaki priporočajo, da se pri konstrukciji odločimo za jeklo, le-to pa mora biti ustrezno zaščiteno pred rjo. Omejitev pri izbiri materiala za kritino nadstreška pa praktično ni, če le značilnosti materiala odgovarjajo zahtevam projekta. Možne so zelo domiselne rešitve, ki bodo v praksi ponudile popolno zadovoljstvo. Pogosto recimo nadstrešek bolj služi zaščiti pred soncem kot pred dežjem – odlično se v tej vlogi obnesejo motorizirane tende, pa tudi klasične nadstreške lahko opremimo s kritino iz tekstila. Na ta način lahko zelo posrečeno dopolnimo teraso ali balkon.

nadstreški-expert, vse-za-dom-d.o.o
www.nadstreski-expert.si/sl/
Nadstreški Expert

Pogosto se sicer Slovenci odločamo za polikarbonatno kritino, trapezno pločevino ali alternativne kritine, kot so solarni paneli ali zelene strehe, še več ljudi izbere tudi elegantno kritino iz kaljenega stekla.

Pri naročilu kritine iz kaljenega stekla moramo biti pozorni, saj se je treba vedno pozanimati, kako je kritina sestavljena. Čeprav gre morda pri različnih izvedbah res za enak material in lahko kaljeno steklo res dobimo tudi po relativno nizki ceni, pogosto naletimo tudi na nekatere kompromise, ki so nesprejemljivi. Pri kaljenem steklu je namreč težava, da so večji kosi stekla zahtevnejši za izdelavo in obdelavo, posledično tudi nekoliko dražji.

Med načrtovanjem nadstreška je dobro razmisliti tudi, ali želimo nadstrešek s stenami, pritrjenega na steno ali samostojnega in tudi kakšne aktivnosti nameravamo tam imeti, zato je treba nadstrešek temu primerno toplotno izolirati in osvetliti.

nadstreški-expert, vse-za-dom-d.o.o
www.nadstreski-expert.si/sl/
Nadstreški Expert

Če želimo estetsko dovršen nadstrešek za avto, narejen kakovostno in z dolgo življenjsko dobo, je izvedbo vsekakor bolje prepustiti strokovnjakom. A kako se znajti med vsemi ponudniki?

Naš nasvet je, da pozorno pregledate reference vsakega ponudnika in izberete tistega, ki se ponaša z ustreznimi certifikati kakovosti (na primer z znakom slovenske kakovosti SQ) ter odličnimi bonitetnimi ocenami. Dobro je tudi vedeti, ali dela opravijo sami ali za to potrebujejo podizvajalce.

Eno takšnih je družinsko podjetje EXPERT (Vse za dom, d.o.o.), s 30-letno tradicijo in veliko izkušnjami ter znanja, saj imajo za seboj že več kot 2.000 uspešno končanih projektov. Strankam ob naročilu naredijo tudi brezplačen 3D izris končanega objekta, ne zaračunavajo nedogovorjenih dodatnih del in se držijo rokov izdelave, vsa dela pa opravijo njihovi monterji. Nudijo brezplačen izračun cene nadstreška in enostaven ter ugoden nakup na obroke, da nas nadstrešek ne udari po žepu.

Optimalno izkoristite svoje bivalno okolje in ga opremite z nadstreškom EXPERT tudi vi.