Zdravje

»Oče nam je vedno govoril, naj pazimo na jetra. Ampak ko si mlad, te pač ne briga.«

A. Se.
24. 11. 2020, 12.54
Posodobljeno: 17. 3. 2021, 13.37
Deli članek:

Štiriinštiridesetletna Mojca je zaposlena v avtomobilski proizvodnji. Dolga leta težkega fizičnega dela so terjala precejšen davek na njeno zdravje, zaradi jetrne bolezni pa se je morala soočiti tudi s težko izgubo.

Pred kratkim je prestala dve operaciji križa, pred njo pa je še ena operacija vratnih vretenc, zato je trenutno bolniško odsotna z dela, obenem pa čaka tudi na delno invalidsko upokojitev, saj njeno telo ne zmore več tako velikih obremenitev. »Zaradi zdravstvenih težav in bolečin pijem veliko tablet proti bolečinam in bi si rada očistila jetra,« je povedala.

Obenem pa nam je zaupala, da je bil jetrni bolnik tudi njen oče, ki je pred manj kot mesecem dni izgubil svojo bitko s cirozo jeter. »Očeta sem 25 let spremljala, kako se bori z jetrno cirozo. Vedno nam je govoril, da je treba paziti na jetra. Ampak ko si mlad, te pač ne briga.« Po očetovi smrti pa se je odločila, da svoje zdravje vzame v svoje roke. Paziti mora tudi na prehrano, saj opaža, da vnos prevelike količine kruha in krompirja ter drugih ogljikovih hidratov negativno vplivajo na njene težave s hrbtenico, zaradi katerih ponoči slabo spi, kar pa lahko, predvsem če se zbujamo med prvo in tretjo uro zjutraj, sicer kaže tudi na težave z jetri.

Mojca je ena izmed srečnih nagrajencev, ki so prejeli trimesečno razstrupljanje jeter.

Mojca v prostem času sicer veliko časa preživi v naravi, v družbi njenih dveh lovskih psov: »Veliko hodim, včasih pol ure, včasih eno uro, odvisno od počutja.« Poleg tega pa je, kot pravi, veliko za postoriti tudi okoli hiše, tako da je vedno v pogonu.

Zaradi uporabe velike količine protibolečinskih tablet in skrbi za svoje zdravje je Mojca zelo vesela trimesečnega tretmaja za razstrupljanje jeter, s katerim se bo prečistila toksinov, ki se nalagajo v njenem telesu. Varno razstrupljanje bo podprla s kombinacijo aktivnih učinkovin, ki skupaj delujejo sinergistično in tako omogočajo boljši učinek, kot bi ga samo ena sestavina. Za razstrupitev in obnovo ter hkrati nadaljnjo zaščito jeter se priporočajo naravne aktivne učinkovine, kot so pegasti badelj, indijska kosmulja in golostebelni sladki koren, ki pa morajo biti v optimalnih odmerkih in ustreznih razmerjih. Priporočeno je tudi njihova kombinacija z vitamini B kompleksa in vitaminom E. Mojca se je za razstrupljevalni program odločila, ker računa, da ji bo pomagal do  regeneracije, boljšega počutja in bolj kvalitetnega spanca ter tako v njeno življenje vnesel več energije in zdravja.