Zanimivosti

Ne znate vsega? E3 Mojster priskoči na pomoč pri hišnih opravilih!

Oglasno sporočilo
1. 1. 2020, 11.00
Posodobljeno: 26. 10. 2020, 12.27
Deli članek:

Nekatera hišna opravila lahko naredite sami ... Pri drugih pa na pomoč pride E3 mojster! In to za ceno ene kave na mesec.

Arhiv
Halo, E3 mojster!

Kaj lahko naredite sami?

Zabijanje žeblja v steno
Se zdi preprosto, kaj? Žal pa nas je večina že izkusila, da se tudi pri tako majhnem opravilu stvari rade zalomijo … Najprej preverite, če se za steno morda ne skriva kakšna cev, električni vod ali druga napeljava, ki bi jo lahko z zabijanjem žeblja uničili. Največja nevarnosti, ki sledi, je to, da se s kladivom udarite po prstih. Da se temu izognete, vzemite majhne klešče ali pa žebelj vtaknite v kos prepognjenega kartona, šele nato pričnite z zabijanjem. Če boste žebelj zabijali v leseno površino, lahko ta poči, zato predlagamo, da s kladivom najprej malce udarite po konici, da postane malce bolj topa.

Arhiv
1, 2, E3 mojster!


Obešanje slike
Žebelj ste uspešno zabili, še vedno pa morate nanj obesiti sliko in to tako, da bo slika visela ravno, žena pa bo zadovoljna! Kako to najlažje storiti? Poleg žeblja, na katerem bo visela slika, lahko za dodatno oporo na steno nalepite še kos ali dva samolepilne podlage, ki jo navadno uporabljate za noge stolov. Slika bo tako slonela na podlagi, kar bo preprečilo zdrs, pa še lažje jo boste poravnali. Kaj pa če pri roki nimate samolepilne podlage? Potem pa brž vodno tehtnico v roke, da bo rob slike zares vodoraven!

E3 MOJSTER vam bo v pomoč pri vseh naštetih težavah!
Nova storitev je na voljo samo vam – gospodinjskim odjemalcem elektrike pri E 3, za 2 EUR na mesec. Več na www.e3.si. 

Zamenjava/čiščenje mrežice ali tesnila na pipi
Ne glede na to, ali boste mrežico in tesnilo zamenjali ali le očistili, bo najprej treba odviti »glavo« pipe. Žal se pri takem opravilu kaj hitro zgodi, da kovino na pipi poškodujemo, zato priporočamo, da jo, še preden se je lotite s kleščami ali ključem, zavarujete s plastjo kartona ali z dvema lesenima deščicama, ki ju položite med klešče/ključ in površino pipe. Uporabite lahko tudi tkanino, vendar pazite, da bo dovolj močna, sicer lahko poškodbe na pipi nastanejo tudi skozi tkanino.

Popravilo visečih vrat omarice
Vsi smo se že kdaj srečali s to nadlogo, ni res? Za viseča vrata omaric in podobnega pohištva so krivi tečaji (po domače »panti«) vrat. Vrata imajo običajno 2 tečaja (zgoraj in spodaj), nekatera pa tudi še tretjega med obema že omenjenima. Malce se boste morali poigrati z različnimi kombinacijami privijanja in odvijanja vijakov na tečajih, ki spreminjajo lego vrat na tečaju, pa bodo vrata hitro spet stala ponosno in vodoravno s tlemi. Pa še dodatno opozorilo: vrata omaric se pogosto povesijo, ker nanje obešate težke stvari – prenehajte s tem, pa se bodo tudi vrata manj pogosto povesila …

Za vse ostalo je tu E3 MOJSTER
Za vrednost kavice na mesec si kupite mir, čas, živce in dobro voljo.  Veste, koga poklicati v primeru, ko se vam doma pripeti težava?
• Zamašil se vam je odtok.
• Zlomljen ključ je ostal v ključavnici v vratih in vi ne morete vstopiti v stanovanje.
• Otroci so razbili steklo na oknu.
• Zunanja lesena vrata se ne zapirajo.
Klimatska naprava spušča čuden zvok.
• Na elektro instalacijah se je pojavila napaka.
• Naravna ujma vam je poškodovala streho.
Če ste na večino vprašanj odgovorili z NE, pomeni, da je E3 MOJSTER prava storitev za vas.