Zanimivosti

Roadtrip: Tako so končale svojo pot

Oglasno sporočilo
12. 10. 2020, 09.28
Posodobljeno: 12. 10. 2020, 09.51
Deli članek:

Trije dnevi na Roadtripu so čisto prehitro minili, kar ni nič čudnega, saj čas v dobri družbi vedno bliskovito teče. Polne novih vtisov in do konca zrelaksirane so se naše nagrajenke Pia, Tinkara in Nika v idilični Kranjski Gori prebudile v še en krasen dan in se napotile v še zadnji dan na poti.

Nasmejane in napolnjene s svežo alpsko energijo so se odpravile zadnji dan njihovega nagradnega izleta, ki je spisal še en list v njihovi navdihujoči zgodbi o prijateljstvu.

Za zadnji dan Roadtripa so punce obule športne copate. Kljub nižjim temperaturam jih je grelo toplo jesensko sonce, ki jih je pospremilo v Planico do planiških skakalnic. Da pa tudi zadnji dan ni bil preveč naporen, so se na vrh letalnice povzpele kar s sedežnico, ob tem pa pod sabo opazovale nekoliko spremenjeno podobo prizorišča, ki so ga sicer zasneženega v zimskih mesecih vajene z malih ekranov. Na vrhu skakalnice so se punce naužile izjemnih razgledov in prijetnih sončnih žarkov.

Roadtrip pa ni minil povsem brez športnih podvigov, saj so se punce z vrha skakalnice spustile po nemalo stopnicah. Čeprav se spust po stopnicah ne sliši nič takšnega, so punce za 700 metrov dolg spust po podatkih pametne ure potrebovale kar 30 minut, kar nam pove, da tudi spust iz skakalnice ni mala malica.

Ko so se v Planici napotile proti avtu, da bi se odpravile do naslednje postaje Roadtripa, so punce zaradi neprestanega klepetanja založile telefon, ki je na poti spremljal njihove podvige. Situacijo je kaj hitro rešila Pia, ki je le pritisnila gumb na uri s funkcijo, ki pomaga locirati telefon, in že se je telefon oglasil v Nikinem žepu. Popolno opremljene in navdušene nad razgledi s planiške skakalnice so se nato odpravile do jezera Jasna. Ta postanek so posvetile svoji zgodbi o prijateljstvu, v kateri je zapisanih že mnogo nepozabnih spominov o zaupanju, pozornosti in razumevanju, vsak nov skupni spomin pa njihovo prijateljsko vez še dodatno okrepi.

Po sprehodu okoli jezera Jasna in obujanju skupnih spominov je sledilo kosilu v objemu čudovite narave, kjer so se punce okrepčale in se nato odpravile še proti zadnji postojanki njihovega tridnevnega izleta. Pot jih je iz čudovite Gorenjske vodila v Ljubljano, na še zadnje kulinarično razvajanje in v pivovarski muzej.

Ob koncu njihovega Roadtripa so si punce zaželele ustvariti »gasilsko sliko« s celotno ekipo Roadtripa. Da na fotografiji nihče ni manjkal, so za proženje fotografiranja na telefonu P40 Pro uporabile z njim povezano pametno uro Huawei Watch GT 2 Pro, ki so jo uporabile kot daljinec za fotografiranje od daleč. S Huaweiem so tako za vedno ujele še zadnji utrinek te nepozabne dogodivščine.