Zanimivosti

Roadtrip: Niso dovolile, da jim dež pokvari dogodivščino

Oglasno sporočio
12. 10. 2020, 09.23
Posodobljeno: 12. 10. 2020, 09.51
Deli članek:

Kadarkoli se odpraviš na pot – tudi, če vnaprej planiraš, da boš ravno v terminu svojega oddiha ujel popolno vremensko napoved, pogosto temu ni tako. Oktobrsko vreme je še posebej nepredvidljivo in muhasto, poletje se je ravno prevesilo v jesen in ko pakiraš za jesenske počitnice, moraš računati na to, da se boš morda moral v enem trenutku obleči, kot na topel poletni dan – in že čez nekaj ur zaviti v topla oblačila in na glavo povezniti kapo.

Pia, Tinakra in Nika so že drug dan na Roadtripu. Njihova zgodba o prijateljstvu jim je prislužila tridnevno luksuzno razvajanje po najboljših hotelih z vrhunskimi kulinaričnimi in drugimi doživetji.

Dopoldne je bilo deževno in obarvano prav po primorsko - z burjo. A to nikakor ni pokvarilo razpoloženja nagrajenih deklet - ravno nasprotno! Vedno živahne in nasmejane deklice so se odločile, da stvari vzamejo v svoje roke. Naša pametna ura, ki se je izkazala za izjemno priročno orodje na poti, je pokazala slabo vremensko napoved: dež in samo 10 stopinj ... A nič zato, radio so navile še malo bolj na glas in pozabile na dežne kaplje! Ker jih je vseeno zanimalo, kako dolgo se bodo na nebu še zadrževali temni oblaki in jim onemogočali zunanje aktivnosti, so vzele v roke P40 Pro telefon, ki je povezan z uro, in preverile vremensko napoved za preostanek dneva. Ni kazalo najbolje … Zato so se odločile na hitro narediti še en selfie! Brez skrbnega beleženja spominčkov na Roadtripu pač ne gre.

Ko so se prebijale po avtocesti med dežjem in vetrom, so ugotovile, da samo dobra glasba na radiu, četudi jo spremlja glasno petje, ne bo rešila nastale situacije. Kot strela z jasnega so se punce spomnile na magično himno iz otroških let, za katero velja, da naj bi prinašala sonce. Glasno so zapele "kili kili kili jaka zaka" in se odločile priklicati sonce! Kajti Roadtrip je posebno doživetje in sonce je obvezen sopotnik. Kmalu za tem, ko so pomalicale in nabrale novih moči za naslednjo kitico čarobne pesmi za sonce, so izza oblakov že začeli kukati prvi sončni žarki. Do takrat, ko so se pripeljale do Kranjske Gore, ki je bila končna destinacija za ta dan, je bilo nebo že skoraj čisto jasno.

Zahvala gre najboljšima sopotnikoma: soncu in Huaweiu.

Z ročno uro Huawei Watch GT 2 Pro pa si na poti ne pomagajo samo z vremensko napovedjo – pač pa jo s pridom izkoriščajo za beleženje fizične aktivnosti. Danes so večji del dneva preživele na bazenih in Tinkara, ki je v plavanju prava profesionalka, je uro z veseljem nadela in v posebnem športnem načinu »plavanje« beležila svojo aktivnost.

Povzetek dneva je: plavale so, opravile so skoraj 8.000 korakov in – kar je najpomembnejše – ohranjale nivo stresa na minimumu! Seveda je to možno razbrati iz njihovih vedno širokih nasmeškov, a zahvaljujoč uri Huawei Watch GT 2 Pro to tudi dokazano drži!