VSESTRANSKOST

Plastična folija za sto in en namen

Z.F.
24. 9. 2020, 21.33
Deli članek:

Če so plastične folije nekoč uporabljali samo v delikatesnih obratih in mesnicah, so danes nepogrešljive tudi doma in z njimi predvsem zagotavljamo svežino hrani. A zmorejo še veliko več.

Dreamstime
Folija za živila je lahko vsestranski pripomoček vsakega gospodinjstva.

Brez določenih predmetov v kuhinji si danes težko predstavljamo vsakdan. Na plastično folijo se sicer po navadi spomnimo, kadar želimo kakšno živilo ohraniti dlje časa sveže in čisto ali pa ga želimo obvarovati pred izsušitvijo in napadi muh ter ostalega mrčesa. A je koristna tudi drugje.

Pomoč pri pleskanju

Pleskanje je za mnoge prijetno in sproščujoče opravilo. Igranje s čopiči, valjčki in drugimi pomagali, s katerimi želimo polepšati svoj dom, pa je treba zaključiti tudi z določeno nego teh pripomočkov. Sploh če želite pleskanje naslednji dan nadaljevati. Če želite, da se čopiči in valjčki do naslednjega dne ne izsušijo, jih najprej dobro očistite, nato pa sperite z vodo in zavijte v plastično folijo. Tako bodo primerno vlažni in čisti počakali do naslednjega dne, ko boste lahko takoj nadaljevali delo.

Zaščitite police

Ste tudi vi naveličani čiščenja, ki mu ni videti konca? Obupujete nad trdovratnimi madeži olja, sokov, rdečega vina in drugih snovi, ki so ostali na lesenih policah v shrambi oziroma na ploščicah? Police ali dno predalov, kjer shranjujete olje, kis, sokove in druge tekočine, obložite s plastično folijo in jo po potrebi preprosto zamenjajte. Ta trik lahko uporabite tudi v hladilniku.

Trdovratne nalepke

Ste kupili nov set kozarcev ali posode, na katerih pa so nalepke, ki jih je težko odstraniti oziroma se med odstranjevanjem grdo trgajo? Ne pomaga niti drgnjenje in nadležno praskanje? Preizkusite naslednji trik. Nalepko najprej popršite z WD-40, nato pa posodo ali kozarec oblepite s folijo za živila in pustite delovati vsaj 15 minut. Mesto z nalepko nato nežno operite z milnico in mlačno vodo.

Varno shranite

Ste pravkar v fazi selitve oziroma premeščanja stvari po stanovanju? Ne želite, da bi se manjši kosi izgubili oziroma vredni predmeti uničili ali poškodovali? Previdno jih zavijte v folijo in shranite v škatle oziroma predale, ki ste jim jih namenili. Tako boste lahko brez skrbi, da bodo predmeti ostali celi in še dolgo uporabni.