Zanimivosti

Od Louvra do Nase

Oglasno sporočilo
23. 4. 2020, 09.15
Posodobljeno: 23. 4. 2020, 09.55
Deli članek:

Ste navdušeni popotnik po največjih metropolah sveta, v njih pa si vedno obvezno ogledate najpomembnejše muzeje? Trenutni položaj vam v tem primeru nikakor ni pisan na kožo, a če že ne morete raziskovati velemest, se vendarle lahko vsaj virtualno sprehodite po njihovih muzejih. Številni so namreč v teh kriznih časih ponudili virtualne oglede, za katere ni čakanja v dolgih vrstah, poleg tega pa so večinoma zastonj.

Začnemo lahko v nekaterih evropskih prestolnicah, ki so znane tudi prav po muzejih. Iz varnega udobja našega kavča in brez prerivanja v gneči se tako najprej odpravimo v Pariz na ogled Louvra, nato pa »skočimo« še prek Sene v Orsay. Sledi London z Britanskim muzejem in galerijo Tate, v kateri je ta čas za člane na voljo težko pričakovana razstava Andyja Warhola. V bližini je tudi Amsterdam, kjer muzejski trg z muzejem Rijks in muzejem Vincentom van Goghom vsekakor sodi med »nujne« obiske.

Za čim prijetnejši virtualni sprehod je seveda pomembno, da imamo dobrega ponudnika telekomunikacijskih storitev. Nedavna raziskava mednarodno priznanega podjetja Umlaut je pokazala, da ima najboljše omrežje po uporabniški izkušnji Telemach, kar pomeni, da se lahko na njegove fiksne in mobilne storitve zanesemo, saj so stabilne in zagotavljajo nemoteno delovanje. Seveda virtualni ogledi ne morejo nadomestiti pravih, a so gotovo vsaj delni nadomestek, zdaj je pravi čas, da nekatere uveljavljene stvari preizkusimo na nekoliko drugačen način. Morda nam na koncu to celo postane všeč.