Milijonar za nekaj dni

Gasilec pričakoval dobrih 1700 dolarjev dodatka, na računu so ga pričakali milijoni

R.T.
15. 4. 2020, 08.34
Posodobljeno: 15. 4. 2020, 08.45
Deli članek:

Zaprepaden je obstal pred bankomatom, ko so se na listku z razpoložljivim stanjem zapisale njemu povsem tuje številke.

YouTube
Milijonar za nekaj trenutkov.

Charles Calvin, prostovoljni gasilec iz kraja New Chicago v ameriški zvezni državi Indiana, ki se je ob aprilski plači nadejal dodatka za nevarnost in posebne obremenitve, težkega 1700 ameriških dolarjev (1550 evrov), je na svoj bančni račun prejel 8,2 milijona dolarjev (slabih 7,5 milijona evrov). Veselje je bilo kratkotrajno. 

Za milijone je izvedel prejšnji petek, ko je na bankomatu dvignil 200 dolarjev, nato pa je na listku preveril, ali je že prejel nakazilo dodatka. Šokiran nad zneskom na računu, je kartico znova porinil v odprtino in ponovil vajo. Ni bilo več dvoma, na računu so milijoni. »Znova in znova sem vstavljal kartico. `Kaj pa je zdaj to?` sem se spraševal,« je Calvin pojasnil za televizijsko hišo WGN. 

Že v ponedeljek se je vse spremenilo, ko je poklical svojo banko, kjer so mu pojasnili, da milijonov ni več na računu, da pa je prejel dodatek. »Precej bedno je. Nekaj trenutkov si milijonar, nato si zopet brez prebite pare. Pa vendar, ko si enkrat revež, lahko greš samo še navzgor,« se je pošalil Calvin, ki se zdaj sprašuje, ali je njegova kratkotrajna zlata mrzlica posledica napake njegove banke ali zvezne vlade.