Zanimivosti

Kdo ima najboljše mobilno omrežje v Sloveniji?

Oglasno sporočilo
25. 2. 2020, 09.00
Posodobljeno: 25. 2. 2020, 09.18
Deli članek:

Neodvisna mednarodna družba Umlaut, do leta 2019 bolj znana kot P3, je šest mesecev na slovenskem trgu izvajala teste vseh omrežij in razglasila zmagovalca.

Kot ključno postavko svojih meritev so izbrali uporabniško izkušnjo. Umlaut pri analiziranju trga dostopa do podatkov o hitrosti in delovanju omrežja v primeru realnih uporabnikov mobilnih storitev. testi so pokazali, da najboljše omrežje po uporabniški izkušnji tako na področju mobilnih kot tudi fiksnih storitev ponuja Telemach.

Rezultat ne čudi, glede na to, da Telemach, ki smo ga dolgo najbolj poznali kot ponudnika fiksnih storitev interneta in televizije, vse od predstavitve mobilnih paketov družine VEČ leta 2015 velja za najhitreje rastočega mobilnega operaterja v Sloveniji. V razvoj svojega mobilnega omrežja so vložili več kot 100 milijonov evrov, za 50 odstotkov povečali število baznih postaj in z LTE-Advanced, oziroma 4G+ omrežjem pokrili 97% prebivalstva v Sloveniji.


Certifikat je potrditev našega večletnega dela in prizadevanj, da postanemo najboljši. Imamo odlično tehnologijo, pripravljeno na izzive prihodnosti in nadaljnji razvoj. Naše omrežje je zanesljivo in zmogljivo ter zagotavlja najboljšo pokritost z omrežjem LTE,« pravi Adrian Ježina, predsednik poslovodstva Telemacha. Telemach ima v tem trenutku že 22,2-odstotni tržni delež na področju mobilne telefonije v Sloveniji. Leta 2015 je ta delež znašal 14 odstotkov.

»Telemach kot inovativno, prilagodljivo ter v prihodnost in tehnološko dovršenost usmerjeno podjetje pomaga pri preoblikovanju digitalne družbe in rasti gospodarstva v Sloveniji,« je še dodal Adrian Ježina.