LIGA ABA, 13. KOLO

Za Cedevito Olimpijo v nedeljo opoldanski obračun s Cibono

N.N.
27. 12. 2019, 14.53
Posodobljeno: 27. 12. 2019, 14.57
Deli članek:

Košarkarji Cedevite Olimpije bodo v nedeljo ob 12.00 z dvobojem 13. kola Lige ABA proti Ciboni v Zagrebu nadaljevali s tekmovalno sezono 2019/20.

Cedevita Olimpija
ŠC Dražen Petrović (Zagreb, Hrvaška), nedelja, 29. december, ob 12.00: CIBONA – CEDEVITA OLIMPIJA (TV prenos na TV3 Slovenija)

Moštvo Cedevite Olimpije bo v nedeljo ob 12.00 v zagrebškem Športnem centru Dražena Petrovića z obračunom s Cibono zaključilo koledarsko leto 2019. Izbranci glavnega trenerja Slavena Rimca bodo skušali v hrvaški prestolnici zabeležiti še tretjo zaporedno zmago v regionalnem tekmovanju, in to proti ekipi, ki v opoldanski obračun vstopa z nizom treh zaporednih porazov.

Po 12 odigranih kolih imajo košarkarji Cibone na svojem računu štiri zmage in osem porazov. V 12. kolu so Zagrebčani doživeli poraz proti Mornarju iz Bara (73:81), z zmago pa bodo zagotovo želeli zadržati stik s sredino lestvice Lige ABA.

ŠC Dražen Petrović (Zagreb, Hrvaška), nedelja, 29. december, ob 12.00: CIBONA – CEDEVITA OLIMPIJA (TV prenos na TV3 Slovenija)

Cedevita Olimpija v dvoboj s Cibono vstopa po tem, ko je minulo soboto na domačem parketu male tivolske dvorane po dveh podaljških s 112:102 premagala Mego Bemax. Oči številnih košarkarskih navdušencev bodo v nedeljo oprte v kapetana Zmajev Jako Blažiča, ki je bil, po tem, ko je proti Beograjčanom dosegel 33 točk in zbral še devet skokov in šest podaj, izbran za najkoristnejšega igralca 12. kola Lige ABA.

Prvi medsebojni obračun med Cedevito Olimpijo in Cibono je v stoženski lepotici pripadel ljubljanskim košarkarjem, ki so slavili zmago z 79:70. Strelsko najbolj učinkovit v zeleno-oranžnem dresu je bil Codi Miller-McIntyre, ki je 24 točkam dodal šest podaj in štiri skoke.

Najbolj učinkovit košarkar Cibone v tej sezoni je Filip Bundović, ki v povprečju beleži 12,2 točke, 3,3 skoke in 0,3 blokade na tekmo. V dresu zagrebških Volkov se bo Zmajem prvič v tej sezoni zoperstavil Roko Badžim, ki je v minulih dveh sezonah branil barve ljubljanskega kluba in bil v sezoni 2017/18 eden izmed glavnih razlogov, da je Cedevita Olimpija še sedemnajstič postala slovenski državni prvak.

IZJAVI PRED TEKMO:

Slaven Rimac, glavni trener KK Cedevita Olimpija: »Kot vsako kolo, je vsaka tekma zelo pomembna, še posebej to velja za ekipe, ki se borijo za obstanek v Ligi ABA, in seveda tudi za moštva, ki ciljajo na najvišja mesta na lestvici. Cibona je trenutno v stanju, ki trenutno za zagrebško ekipo še ni nevarno, a vsaka tekma je tudi za Zagrebčane sila pomembna, zato bodo zagotovo na parket v nedeljo stopili visoko motivirani. Če imamo v mislih zadnjih nekaj tekem, moramo zaigrati previdno in pazljivo, saj si zmag nismo priigrali tako zlahka, še posebej pa to velja za obračun z Mego Bemax minulo soboto. Kljub velikemu številu zadetih metov za tri točke naših tekmecev smo uspeli najti pot do zmage, to pa je tisto najpomembnejše. Pričakujem zahtevno tekmo, na kateri bomo morali zaigrati dobro, če želimo zabeležiti novo zmago.«

Codi Miller-McIntyre, igralec KK Cedevita Olimpija: »Nedeljska tekma s Cibono je za nas zelo pomembna. Seveda si želimo zabeležiti novo zmago, a dejstvo je, da smo trenutno skupaj s še dvema moštvoma poravnani na vrhu lestvice Lige ABA, zato si spodrsljajev, ki bi nas lahko pahnili iz prvih mest, ne smemo privoščiti. Vsi vemo, da v rednem delu tekmovanja ciljamo na najvišja mesta, ki bi nam nato olajšala delo v končnici. Cibona je dobra ekipa, zagrebški igralci pa bodo v nedeljo zagotovo zaigrali zelo motivirano. Poskrbeti moramo, da si znova ne privoščimo tega, da iz svojih rok izpustimo visoko vodstvo, kot smo to storili na prvi medsebojni tekmi. Ko si enkrat priigramo prednost, jo moramo nato vseskozi višati.«