Silvestrovanje

Zrcalce, zrcalce na steni, povej, kdo najbolj blesti na zabavi tej

T.D.
26. 12. 2019, 09.34
Deli članek:

Ko se ličite za decembrsko zabavo, imejte v mislih predvsem naslednje pravilo: pretiravanje ni dobro, saj je hitro vsega preveč.

dreamstime
Bolj kot izdatni nanosi barv naj bodo v ospredju nežni poudarki.

Pred nami je finalni del poslavljajočega se leta, ko vabila na zabave kar dežujejo. Da vam jih ne bo treba sramežljivo odklanjati, ker nimate prave ideje, kako se urediti, smo za vas pripravili vodnik po trendih decembrskega ličenja za posebne priložnosti. Ko se ličite za decembrsko zabavo, imejte v mislih predvsem naslednje pravilo: pretiravanje ni dobro, saj je hitro vsega preveč. Bolj kot izdatni nanosi barv naj bodo torej v ospredju nežni poudarki.

Črtalo za oči

Zapeljive oči ne potrebujejo ličenja vek. Povsem dovolj bo tanka črna črta, ki poudari linijo oči in odpre pogled. Ustvarite jo s črtalom. Nanesite ga čim bližje robu veke, ob stičišču s trepalnicami. To boste najlažje storili tako, da najprej označite zunanji rob veke, nato notranjega, potem pa od notranjosti navzven najprej ustvarite črtkano linijo ter jo na koncu z nekaj linijami le še zaključite.

dreamstime
Drznejše si omislite mačje oči s škrlatnimi ali z bordo ustnicami.

Dramatične trepalnice

Za piko na i vašega novoletnega ličenja se posvetite trepalnicam. Če je le mogoče, si nadenite umetne, za vse, ki ne zberete dovolj poguma za takšno drznost, pa velja pravilo vsaj dveh nanosov maskare. Pred drugim nanosom počakajte, da se prva plast posuši, tako se boste izognili nastajanju grudic in sprijemanju, trepalnice pa bodo polnejše, daljše in zapeljivejše.

Šminka

Rdečo šminko bi morala imeti v kozmetični torbici vsaka ženska. Seveda pa jo je treba znati nositi, v našem primeru, za večerno zabavo, predvsem elegantno in zapeljivo – letos v mat različici. Najbolj klasična kombinacija je sestavljena iz črnega črtala za oči in rdeče šminke. Drznejše si lahko privoščite zadimljene ali mačje oči ter škrlatne ali bordo ustnice. Bordojsko rdeča je kot ustvarjena za tiste, ki si želite rokovski videz, medtem ko so koralna, jagodna in opečnata idealne za vse s sredozemsko poltjo. Svetlolaske pa raje izberite rdečo s pridihom oranžnih pigmentov.