Zanimivosti

Pot do ugodnejše mobilne telefonije – kje in kako?

Oglasno sporočilo
11. 10. 2019, 15.01
Posodobljeno: 23. 10. 2019, 14.36
Deli članek:

Povprečno slovensko gospodinjstvo za telekomunikacijske storitve na letni ravni nameni več kot tisoč evrov, posameznik pa za mobilne storitve v povprečju mesečno plačuje 17 evrov. Preverite, kateri operater vsej družini ponuja cenovno ugodnejše mobilne storitve!

Pri Telemachu se lahko povežejo do štirje uporabniki in izkoristijo družinski popust

V Sloveniji je v uporabi več mobilnih telefonov, kot je prebivalcev. Cena mobilnih paketov je ob tem relativna, mobilna razmerja imajo družinski člani sklenjena pri različnih operaterjih, zato je načrtovanje proračuna lahko zelo zapleteno in stresno. A na trgu obstaja tudi možnost izdatnejšega prihranka, če družina mobilne storitve združi pri enem operaterju – Telemachu.

Družinski popusti pri mobilni telefoniji
Telemach je nedavno predstavil prijetno in dobrodošlo novost, ki omogoča povezovanje do štirih uporabnikov v sklopu družinskih popustov za mobilne pakete VEČ, ŠE VEČ in NAJVEČ. Ti uporabnikom dejansko prinašajo nižje cene mesečnih naročnin mobilnih paketov, ki pa vsebinsko ostajajo takšni, kot jih izberemo v redni ponudbi. Povežejo se lahko največ štirje uporabniki, pogoj pa je prijavljeno isto stalno prebivališče.

Telemach tako vsem generacijam, zahtevnim in manj zahtevnim uporabnikom, prinaša še ugodnejšo uporabo mobilnih storitev in kot prvi na trgu povezuje svoje uporabnike brez omejevanja in deljenja vsebine paketa z ostalimi uporabniki. Vsak uporabnik tako uporablja paket, prilagojen lastnim željam in potrebam, nižja je le cena mesečne naročnine. Morda najboljše in enostavno pri vsem skupaj je, da je za uveljavitev družinskih popustov potreben le en klic Telemachu. 

Družina lahko letno prihrani tudi do 288 evrov

Letno lahko prihranite več sto evrov
Poglejmo konkreten primer. Poročilo Agencije za komunikacijska omrežja in storitve (AKOS) navaja, da povprečni mesečni izdatek osebe za mobilno telefonijo v Sloveniji znaša 17 evrov. Vzemimo primer, kjer bi se pri Telemachu povezali štirje družinski člani (oče, mati in dva otroka – srednješolec in osnovnošolec) ter pri tem izbrali paket NAJVEČ, dvakrat paket ŠE VEČ in ponudbo za otroke VEČ IMAM. Povprečni mesečni izdatek na osebo v omenjeni družini bi v tem primeru znašal le 13 evrov, kar je 4 evre na mesec nižje od zneska, ki ga uporabniki v AKOS-ovi raziskavi opredeljujejo kot ustrezen znesek za plačevanje mobilnih storitev. Uporabniki torej uživajo v enaki vsebini paketov, cena pa je preprosto nižja.
Družina, ki si z izbiro štirih paketov NAJVEČ zagotovi neomejeno komuniciranje – neomejen prenos podatkov, količina klicev in SMS sporočil v Sloveniji in EU –, s povezovanjem pri Telemachu letno prihrani kar 288 evrov.

Telemach je torej stopil korak naproti uporabnikom in ponudil rešitev za povezovanje vseh generacij. Prihranek, ki obenem ne krha vsebine paketov po željah uporabnikov.
Več informacij o družinskih popustih najdete na www.telemach.si.