Puranje pleskavice

Sestavine za 4 osebe:

500 g puranjega mesa (bedra, brez kože in kosti)

1 čebula

1 jajce

4 žlice moke

4 žlice drobtin

2 žlici kečapa Zvijezda

100 g sira gauda

4-8 češnjevih paradižnikov

2-4 vejice timijana

sol, poper

sladka rdeča paprika

Priprava:

Meso zmeljemo. Čebulo olupimo in sesekljamo. Vse skupaj zmešamo z jajcem, moko in drobtinami, dodamo kečap, solimo, popramo in začinimo s papriko. Iz mase oblikujemo polpete. Sir narežemo na drobne koščke. Paradižnik narežemo na četrtinke, timijan osmukamo. Polpete približno 5 minut pečemo na vročem žaru. Potem jih obrnemo, položimo nanje koščke paradižnika in sira, potresemo s timijanom in pečemo 7-10 minut.

Namig: 

Pleskavice bodo odlične, če jih boste spekli na namiznem žaru Smoke Less Grill, ki zagotavlja 70% manj dima in manj vonja, ima dve samostojni plošči, ki omogočata istočasno peko na dveh različnih temperaturah. 

Žar vas že čaka na OMV bencinskih servisih, za člane Kluba OMV SMILE & DRIVE po posebni ceni.