Viski

Prvi festival, posvečen vodi življenja

N.N.
6. 5. 2019, 11.32
Posodobljeno: 6. 5. 2019, 13.32
Deli članek:

Pretekli vikend je v Kinu Šiška potekal prvi festival, posvečen vodi življenja, viskiju. Poslanstvo festivala je predstaviti in poizkusiti vrhunske pijače, elegantnega in polnega okusa.

Promo
V dobro voljo sta nas spravljala tudi najstarejši družinski mešani viski.

Na festivalu so se zbrali vsi ljubitelji in poznavalci opojne pijače iz ječmena, koruze in drugih vrst žit. Bilo je strastno, okušali in občudovali smo vrhunske pijače, pomešane s strastjo in drznim okusom.

Promo
Na festivalu so se zbrali vsi ljubitelji in poznavalci opojne pijače iz ječmena, koruze in drugih vrst žit.

Ponovno nas je prijetno presenetil in navdušil Gospod v črnem, ki se je predstavil v vsej svoji gosposkosti in veličini značilnega okusa. Svetovno znana pijača, po kapljicah pretočena skozi 3 metre oglja iz javorja, ter zorena v ročno izdelanih sodih destilarne, navdušuje s svojo aromo in seveda okusom, točno takim, kot ga je izdelal sam Jack Daniel pred več kot stoletjem.

Promo
Poslanstvo festivala je predstaviti in poizkusiti vrhunske pijače, elegantnega in polnega okusa.

Slovitemu viskiju so družbo delali tudi drugi, prav tako vrhunski, med drugim iz mesteca Tullamore prihajajoči viski, ki navdušuje s svojo svežo in sladkobno noto z rahlim pridihom limonine trave in staran v hrastovih sodih. Sledi eden najbolj prodornih in poznanih škotskih single malt viskijev na svetu, katerega ime je skovano iz besed glen, ki pomeni dolina in fiddich, ki pomeni jelen. Sprva so ga polnili v steklenice trikotne oblike, kasneje pa so kot prvi na svetu začeli steklenice pakirati v darilne škatle.

Promo
Žan Oder in Goran Mihaljević

V dobro voljo sta nas spravljala tudi najstarejši družinski mešani viski z značilnim toplim in sadnim okusom s pridihom začimb ter iz več kot 200 zaznavnih okusnih not, sladek in aromatičen, z začimbami, sadnimi in cvetličnimi notami sestavljen bourbon in mnogi drugi.