Conversano Gaetana XLVIII

V Lipici neizmerno veselje med zaposlenimi

G.G./STA
21. 3. 2019, 15.49
Posodobljeno: 21. 3. 2019, 15.53
Deli članek:

V Kobilarni Lipica so v sredo, dočakali prvega letošnjega žrebička. Ime mu je Conversano Gaetana XLVIII in je čisto črne barve.

Bobo
Fotografija je simbolična

V Lipici je rojstvo prvega žrebička v letu po pojasnilih v. d. direktorice Holdinga Kobilarna Lipica Lorele Dobrinja vedno razlog za neizmerno veselje med zaposlenimi.

"Zadovoljni smo, da se žrebiček in kobila dobro počutita in da letos - tako kot lani - s še 30 žrebeti pričakujemo številčnejšo generacijo žrebet kot v preteklih letih. Zanje smo lani prenovili porodne bokse, uredili kopalnico za konje v hlevih na Borjači in postavili 25 dodatnih boksov. Žrebeta bodo odraščala pod budnimi očmi lipiških konjarjev, tako bo za njihovo počutje res dobro poskrbljeno," je, kot so sporočili iz kobilarne, dejala Dobrinja.

Mali Conversano Gaetana XLVIII, potomec kobile 747 Gaetana XLVIII in žrebca 514 Conversano Gratiosa VIII, je največjo čredo lipicancev na svetu popestril v sredo zgodaj zjutraj v varnem okolju hlevov na Borjači, kjer pridejo na svet vsa lipiška žrebeta.

Žrebiček Conversano Gaetana XLVIII bo do polčetrtega leta starosti skupaj z ostalimi lipiškimi žrebeti užival popolno svobodo na prostranih pašnikih, nato pa bo, če mu bodo naklonjene tudi zvezde, začel s treningom in stopil na pot zvezd predstave z lipicanci Zgodba o Lipici.