José Carreras je svetovno znani operni pevec, ki je v svoji dolgoletni karieri sodeloval s številnimi priznanimi skladatelji, orkestri in opernimi hišami po vsem svetu. Že v otroštvu je veljal za genija opernega petja in pri svojih rosnih osmih letih prvič zapel pred večjim občinstvom.

1
Promocijsko gradivo
Ne zamudite poslovilne turneje legendarnega tenorja.

Njegova priljubljenost je strmo rastla, vse dokler ga na vrhuncu kariere ni doletela huda bolezen. Ker so mu zdravniki napovedali le desetinko možnosti za preživetje, se je umaknil iz opernih odrov in posvetil zdravljenju. Po dolgotrajnem boju je bolezen premagal zahvaljujoč slovenskemu zdravniku Cirilu Rozmanu in se na operne odre vrnil še močnejši kot prej.

Mr. Carreras with Prof. Ciril Rozman (born in Eslovenia)2
Promocijsko gradivo
Dr. prof. Ciril Rozman, slovenski zdravnik, ki je Joseju Carrerasu pomagal do ozdravitve, ko je ta zbolel za levkemijo.

Prvič je po bolezni na operni oder stopil v Barceloni, kjer ga je v družbi še dveh prav tako vrhunskih tenoristov - Plácida Dominga in Luciana Pavarottija - občinstvo pozdravilo z dolgim aplavzom, stoječimi ovacijami in številnimi vzkliki vzpodbude.

035 Scan10009
Promocijsko gradivo
Ne zamudite poslovilne turneje legendarnega tenorja.

Carreras je nato z Domingom in Pavarottijem stopil na pot še večje in še bolj odmevne svetovne slave, saj so v legendarni zasedbi Treh tenorjev navduševali občinstva polnih koncertnih hal in stadionov po vsem svetu ter klasično glasbo približali širšim množicam in tako pustili neizpodbiten pečat v svetu klasične glasbe.

EL JUEZ peg-1228
Promocijsko gradivo
Ne zamudite poslovilne turneje legendarnega tenorja.

Sledila je vrsta uspešnih nastopov in prodanih albumov, zaradi katerih so Carrerasa mnogi označili celo za kralja romantičnih performansov. Njegov specifičen tenorski vokal, s katerim se rodi le eden na dva milijona moških, ima izrazito posebno ekspresivno noto, zaradi katerega velja za enega izmed najlepših tenorskih vokalov vseh časov.

Kritiki celo pravijo, da je priložnost, da v živo slišijo Carrerasov vokal, neizmeren privilegij. In v veliko čast si štejemo, da bomo tovrstnega privilegija deležni tudi Slovenci

Carreras bo Ljubljano obiskal 10. marca 2019, v sklopu svoje poslovilne turneje, za katero se je odločil, ker se želi še zadnjič posloviti od tistih opernih dvoran in občinstev, na katere ima najlepše spomine. Poleg tega, da ga na Slovenijo veže še posebej lep spomin na Rozmana, je bil deležen prav posebne časti - leta 2010 je imel priložnost, da kot prvi glasbenik nastopi in tudi krsti takrat novo zgrajeno dvorano Stožice.

Tokrat se vanje vrača še zadnjič v karieri - Stožice pa ga pričakujejo z velikim spoštovanjem.

Bodite del slovesa v velikem slogu tudi vi - vstopnice  so na voljo na lastnih prodajnih mestih eventim, spletni strani eventim.si, spletni strani petrol-ticket.si ali na bencinskih servisih Petrol >>>

V Slovenijo še zadnjič prihaja legendarni tenor José Carreras na poslovilni turneji!

Več na www.josecarreras.si!