Bizarno

FOTO in VIDEO: Deček si je skrajšal pot in jo odnesel brez kazni

R.T.
31. 10. 2018, 08.00
Deli članek:

Še dobro, da jo je odnesel brez hujših posledic.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Poročali smo, da so zaposleni na varnostni točki železniške postaje v kitajskem mestu Zhongshan globoko zajeli dih, ko so na varnostnih zaslonih, na katerih preverjajo rentgenske posnetke prtljage, zagledali nenavaden prizor. Ob torbicah, torbah in nahrbtnikih se je namreč kar naenkrat znašla podoba otroškega telesa. Ni šlo za optično prevaro. Na traku, ki gre skozi rentgensko škatlo, se je namreč res nahajal deček.

Dečka oblasti niso kaznovale, kar je prav tako razvidno iz posnetka. Po pogovoru z varnostnikom sta namreč oba nemoteno odšla naprej. Če jih je nepridiprav doma dobil po riti, pa ni znano.

Železniška policija mesta Guangzhou
Takole se je splazil skozi napravo.

Ni prvi in še zdaleč ne najmlajši

Omenjeni deček sicer ni prvi Kitajec, ki se je na varnostni točki spustil po poti, namenjeni za prtljago.

Podoben incident se je namreč zgodil februarja v provinci Guangdong. A tam se v rentgensko napravo ni podal malček, pač pa odrasla ženska, ki se je želela prepričati, da ji nihče ne bo ukradel torbe.

Rentgenske naprave so nevarne zdravju. Kratkotrajna izpostavljenost žarkom sicer ni kratkoročno škodljiva, a poznavalci svetujejo, da se ljudje tovrstnemu sevanju izpostavljajo le, ko je to nujno potrebno.