PASJA PLAŽA

Med psi spopad v plavanju na Rabu

Simon Rosc
31. 8. 2018, 21.30
Deli članek:

Na najbolj znani hrvaški plaži za pse in njihove lastnike na otoku Rabu so organizirali tekmovanje v plavanju. Zmagali sta »pudljica« Boni in njena lastnica Ervina Krišković-Pahlina.

Arhiv časopisa Novice Svet24
Velikost v tekmovanju očitno ni igrala vloge.

Lastniki psov in njihovi ljubljenčki so tekmovanje začeli s skokom z ladje, ki je bila zasidrana približno 100 metrov od obale. Plavali so do plaže in nato tekli do pasjega bara.

PRIJETNO PRESENEČENI

Zmagovalki sta bili kodrica Boni in njena lastnica Ervina Krišković-Pahlina. Slednja je bila prijetno presenečena, ko sta z Boni prvi priplavali in pritekli v cilj. »Moj pes obožuje plavanje,« je dejala. Ko je na startu videla »vse te velike pse v dobri formi«, je mislila, da Boni nima nobene možnosti. »Na koncu se je pokazalo, da je bila hitrejša od ostalih,« je povedala srečna lastnica.

Arhiv časopisa Novice Svet24
Pasja plaža je zaslovela takoj po odprtju.

GIBANJE IN DRUŽENJE

Lastnica lokala Ruby Montanari-Knez je dejala, da je bil cilj tekmovanja krepitev zavesti o pomenu hišnih ljubljenčkov v življenjih ljudi, pa tudi priložnost za povezovanje skupnosti. »Udeležba na tovrstnih dogodkih je vedno dobra za skupnost. Ljudje pridejo, so dejavni, gibljejo se in družijo,« je povedala. Tematsko plažo Monthy's dog beach and bar so julija letos odprli na plaži Artić pri Banjolu in v kratkem času je zaslovela tudi zunaj meja Hrvaške. Gre za prvo tematsko plažo na Rabu, ki štirinožnim ljubljenčkom ponuja veliko vsebin, tudi copatke za zaščito tačk, ležalnike in sončnike, v lokalu pa jih čakajo številne sladice.

Po tekmovanju so se ljubljenčki v lokalu udeležili še drugih tekmovanj – kdo najhitreje poje sladoled iz soje in mleka ter spije brezalkoholno pivo za pse.