Zdravje

Če želite jesti zdravo, potem jeseni izberite TOLE!

Oglasno sporočilo
1. 9. 2018, 00.00
Posodobljeno: 9. 10. 2018, 10.50
Deli članek:

Ko jesen potrka na naša vrata, je največkrat zastavljeno vprašanje, kaj izbrati, da bo naša prehrana resnično zdrava? S čim lahko nadomestimo vitamine in minerale, ki jih je bilo na poletnem vrtu v izobilju?

Oglasno sporočilo
Kislo zelje je vedno odlična izbira!

Katera izbira je najboljša?
Ker ste imeli tudi sami na domačem vrtu dovolj pridelkov, ste jih verjetno uspeli primerno shraniti za zimo. Toda vsega preprosto ne morete. Zato je ob tem vprašanje, ki se največkrat zastavlja, sledeče: kaj je zares najboljše za vaše zdravje?

Oglasno sporočilo
Kislo zelje je vedno odlična izbira!

Kakšna zelenjava je jeseni najboljša?

Odgovor in podrobnejšo razlago lahko poiščete tudi v brezplačni e-reviji Naravno & Okusno.

Vlaganje!
Zagotovo je vložena zelenjava veliko boljša od uvožene. Še več, vložena zelenjava je najboljša izbira za zimske dni. Vlaganje je namreč ena najstarejših metod konzerviranja hrane in zato zagotavlja, da je vložena zelenjava dober vir antioksidantov, ki branijo telo pred prostimi radikali.

To pa še ni vse
Študije so pokazale, da vložena zelenjava, ki temelji na kisu, zaradi vsebnosti ocetne kisline, pomaga pri absorpciji železa iz hrane in preprečuje, da bi se zelenjava pokvarila. Vložene kumarice, med drugim, so se izkazale za dober vir vitamina A, ki skrb za pravilno rast celic, in vitamina K, ki je odgovoren za strjevanje krvi.

Oglasno sporočilo
Kaj vse najdete v reviji Naravno & Okusno? Preverite

Vas zanima, katere so še prednosti vložene zelenjave?

Pa jesenski recepti in koristni nasveti? Vse to in še več vas že čaka v najnovejši brezplačni e-reviji Naravno & Okusno, ki jo najdete TUKAJ.