Mobilna verzija
17:38 26. maj 2018

Mestece na Floridi, kjer živijo obtoženi pedofili

U.K.
6

Novinarka Stacey Dooley je obiskala majhno skupnost v vasi malce izven mesta Pahokee na Floridi, ki ima strašljivo ozadje.

Novinarka Stacey Dooley

Novinarka Stacey Dooley je naredila prispevek o vasi. Foto: arhiv

Vas, v kateri živi približno 200 ljudi, se imenuje Miracle Village (Čudežna vas) in vsaj polovica prebivalcev je registriranih spolnih prestopnikov. Večina je zagrešila spolni napad na osebo, mlajšo od petnajst let. Gre za ljudi, ki ne smejo živeti v bližini otrok in so tako odstranjeni od preostalih prebivalcev ZDA. Vas je bila precej skrivnostna vse do trenutka, ko jo je razkrila novinarka BBC.

Chris Dawson

Chris Dawson trdi, da ni vedel, da je bila njegova punca tako mlada. Foto: arhiv

Kaznovani za vse življenje

Verjetno ni bolj gnusnega zločina, kot je posilstvo otroka, a stvari le niso vedno tako črno-bele. Tako je novinarka predstavila zgodbo obsojenega Chrisa Dawsona, ki je prisiljen živeti življenje obsojenega pedofila. Ko je Chris pri svojih osemnajstih letih obiskal neko zabavo, je tam spoznal 14-letno dekle, ki naj bi se mu zlagala, da je prav tako stara osemnajst let. »Imela je celo ponarejeno osebno izkaznico. Vsi moji prijatelji so ji verjeli in jaz sem ji tudi. Nisem imel razloga, da ji ne bi,« je dejal. Dekleta ni posilil, saj sta bila par in imela spolne odnose večkrat. Chris verjame, da si zasluži priložnost za normalno življenje in da mu ta skupnost to lahko ponudi. Zdaj je v razmerju s 25-letno žensko, ki pozna njegovo zgodbo.

Pedofilija

Seveda pa ni vsaka zgodba podobna Chrisovi. V vasi živi tudi 33-letni Lewis, ki je pri osemnajstih letih hotel posiliti devetletno deklico. Tudi on si je želel priložnosti za normalno življenje in se je zato preselil v Miracle Village. Vas je čedalje bolj popularna, saj se vse več prestopnikov želi naseliti v njej. Mnogi do njih, treba je omeniti, da ne gre za najhujše prestopnike, ki bi dejansko izvršili posilstvo ali celo umor, so žrtve napadov in med normalno družbo ne morejo normalno živeti. Zato je leta 2009 duhovnik Dick Witherow ustanovil to vas.

Miracle Village

V vasi živi okoli 200 oseb, od tega jih je okoli 100 obtoženih spolnih prestopnikov. Foto: arhiv

Vodja skupnosti

Nekakšen vodja skupnosti je sicer Pat Powers, ki je tudi sam spolni prestopnik. V zaporu je preživel 12 let, ker je imel spolne odnose z učenko. Pat je leta 2015 povedal, da mu je žal za to, kar je storil, in da želi biti produktivni državljan ZDA. »Plačal sem svoj dolg družbi. Želel sem si, da bi me ubili, nato pa sem pomislil: ljudje so počeli hujše stvari kot jaz, a niso kaznovani. Pustite me, da živim normalno življenje, če pa bom kaj zasr**, me obesite,« je dejal.

Najhujši zločini

A seveda gre za zločine nad otroki, ki jih družba ne more in ne sme kar tako spregledati in reči, dobro, napravil je napako, zdaj pa naj gre vse normalno naprej. Prav gotovo nihče ne želi obsojenega pedofila ali posiljevalca v svoji bližini in tega se morajo zavedati tudi obsojeni prestopniki.

Značke: pedofilija , spolnost

Vaš prispevek