Božična skrivnost

Še vedno ni odprl 47 let starega darila nekdanjega dekleta

R.T.
25. 12. 2017, 18.54
Posodobljeno: 26. 12. 2017, 12.01
Deli članek:

Kanadčan Adrian Pearce se je po 47-letih odločil, da najde svojo najstniško ljubezen, nekdanjo lastnico še vedno neodprtega darila.

Facebook
Adrian Pearce

Kristjani po svetu so danes množično odpirali božična darila, a eno je znova ostalo neodprto. Adrian  Pearce iz kanadskega Edmontona znova ni odprl božičnega darila, ki mu ga je pred 47 leti poklonilo dekle in z njim istočasno prekinilo sicer resno zvezo. Pearce je bil takrat 17-letni dijak srednje šole v predmestju Toronta. »Istočasno mi je poklonila darilo in odnesel sem ga domov. Čakala me je dolga pot, bil pa sem razočaran in jezen, občutil sem vse tiste stvari, ki jih nekdo občuti, ko ga nekdo zapusti,« se spominja Pearce in nadaljuje, da je nato »darilo zagnal pod božično drevo. Ko smo odprli vsa darila, je ostalo še to, ki mi ga je dala Vicki. Družini sem povedal, da ga nikoli ne bom odprl.« In nikoli ga ni.

Povedal je še, da sta se z Vicki nekaj let po razpadu zveze znova srečala, vendar da stara ljubezen nikoli ni več vzplamtela, zaradi česar sta nato popolnoma izgubila stik, on pa je darilo vseeno vsako leto postavil pod drevo. Pearce se je poročil, povil več otrok, vendar s to božično navado nikoli ni odnehal, dokler mu soproga nekega dne ni zabičala, da darilo pod drevescem ni več dobrodošlo. Od takrat ga za božič vsakič za trenutek prime v roke, si ga ogleda in hitro spravi nazaj na mesto, kjer zapuščeno leži vsa ta zadnja leta.

Facebook
Darilo ostaja neodprto.

»Sprva sem ga najbrž shranil v želji, da ga bova nekega dne odprla skupaj, ko bova znova par. Zdaj je to postala zgolj navada, ko ga 47 let gledam in ga vsakič znova z užitkom ne odprem. Morda me sploh ne zanima, kaj je v njem. Bolj razburljiv je ta trenutek, ko ga vedno znova ne odprem,« pravi. Vendarle pa Pearce razmišlja, da bi darilo morda le odprl na 50. obletnico in ob tem morda izvedel plačljivo tekmovanje v ugibanju, kaj za vraga se skriva pod pokrovom, izkupiček pa namenil kakšni dobrodelni organizaciji.