Pestre aktivnosti

Občinski projekti, ki lepšajo življenje

sr
3. 10. 2017, 09.43
Posodobljeno: 3. 10. 2017, 09.46
Deli članek:

Občina Brežice orje ledino na področju vsebinskih projektov, ki jih sofinancirana Evropska komisija. Enega od njih so realizirali pretekli konec tedna.

Novi odobreni projekt bo občanom zagotavljal brezplačne projektne aktivnosti do 31. 12. 2018.
Mednarodni športni tabor
Vključitev je bila za vse udeležence brezplačna in je vključevala nastanitev, prehrano ter športne in druge aktivnosti tako za otroke in invalide kot tudi za spremljevalce.

Po uspešno zaključenih 1. in 2. mednarodnih glasbenih delavnicah ter projektu Šport za zdravo starost v Brežicah nadaljujejo športno s projektom Občuti svobodo vode. Kot edina slovenska občina so bili s projektom med 17 izbranimi iz vse Evrope, tudi tokrat pa so dosegli maksimalno 80-odstotno evropsko sofinanciranje.

Boljše za invalide

Po besedah vodje projekta in brežiške podžupanje Katje Čanžar je projekt v prvi vrsti namenjen invalidom. Občina Brežice želi skozi projekt vzpostaviti boljšo dostopnost tako za javno športno kot za javno namestitveno infrastrukturo. S številnimi projektnimi aktivnostmi si prizadevajo za cilj – občine, prijazne invalidom. Pretekli vikend so tako realizirali centralno projektno aktivnost Mednarodni športni tabor za invalide in otroke z manj priložnostmi, ki je potekal v prostorih Mladinskega centra Brežice ter ob vodi – na lokacijah ob Krki, na Borštu in Jarunu (Zagreb). Tabor je bil športno obarvan, udeleženci so se preizkusili v vseh projektnih športih (kajak, kanu, SUP) in v drugih organiziranih vadbah na prostem.

Koordinator Jernej Agrež z udeleženko informativnega dne.

 Invalidi tudi na supih

V projektu se ukvarjajo tudi z razvojem uporabniške izkušnje supanja za invalide. Do zdaj so testirali uporabo deske za različne vrste invalidnosti in razvili štiri možnosti, kako lahko invalid uporablja desko za veslanje stoje. Del razvoja uporabniške izkušnje je tudi izdelava deske.