Omamni tovor

Namesto pokojnika je prevažal marihuano

R.T.
3. 5. 2017, 10.36
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Agenti mejne straže v ameriški zvezni državi Arizona so bili precej presenečeni nad svojo najdbo, ko so podrobneje pregledali sumljiv pogrebniški avto.

CPBArizona/Twitter
Gospodarsko vozilo in tovor so zasegli.

V soboto zgodaj zvečer so agenti mejne straže na imigracijski nadzorni točki v majhnem mestecu Willcox opazili bleščeč se pogrebniški avto svetle barve, ki je vozil v smeri sosednjega mesta Tombstone, znanega po legendarnem šerifu Wyattu Earpu. Vozilo jim je vzbudilo pozornost, saj so pred tem opazili, kako vozi v nasprotni smeri. Posumili so, da se poskuša izogniti nadzorni točki in so sumljivo vozilo ustavili.

V pogovoru z voznikom so ugotovili več nedoslednosti v pogrebnikovih izjavah, zato so na pomoč poklicali izurjenega pasjega pomočnika, ki je takoj zaznal enega od značilnih vonjev prepovedanih substanc.

Vonjave je oddajal tovor dobrih 30 kilogramov marihuane. Ta je bila skrbno zapakirana in natlačena v luksuzni krsti, ki naj bi nudila vso udobje pokojniku. Po oceni policije, bi bila prodajna vrednost tovora okrog 33.000 ameriških dolarjev.

Vozilo in tovor so zasegli, 28-letnega voznika pa aretirali in predali sodnim oblastem. Če po spoznan za krivega, nesojenemu pogrebniku grozi večletna zaporna kazen.