Uredil si je dom

Tri leta preživel v javnem stranišču

R.T.
2. 5. 2017, 19.03
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Ko so policisti našli človeka, ki je v javnem stranišču preživel več kot tri leta, so tam našli tudi nekaj , kar jih je zelo presenetilo.

Usuki Municipal Government
Na podstrešju javnega stranišča si je brezdomec uredil bivališče.

Skrito domovanje 54-letnega Takašija Yamanučija so odkrili elektrikarji, ki so preverjali električno napeljavo na podstrešnem delu zgradbe javnega stranišča v mestnem parku. O svojem odkritju so takoj obvestili policiste, ki so brezdomca aretirali, piše lokalni časnik mainichi.jp.

Yamanuči je policistom povedal, da je svoje rodno mesto Gifu zapustil že pred desetletjem, potem pa se je potikal po različnih mestih Japonske. Ko je prišel v mesto Usuki, se je takoj zaljubil v javno stranišče sredi mestnega parka. V bivališče se je tudi vselil, takoj ko ga je njegov predhodnik izpraznil. Kot je povedal na zaslišanju, sta ga pritegnili mirnost in lepota mestnega parka.

Ni znano, kako je odkril, da nad WC-jem obstaja podstrešje, policiji pa je povedal, da se je nanj povzpel tako, da je splezal na pregrade med straniščnimi školjkami. Policija je v “Takšijevem dvorcu” našla veliko oblačil, mali plinski štedilnik in električni grelnik.

Prostor je bil urejen in lepo pospravljen, vtis so kvarile le številne steklenice polne urina, so povedali policisti.

Prav neverjetno se jim je zdelo, da je človek živel nad javnim straniščem, vendar ga ni uporabljal. Policija je našla kar 300 dvolitrskih steklenic in še okrog 500 manjših stekleničk polnih urina.

Po tem presenetljivem odkritju, je policija preiskala vsa javna stranišča v Usukiju, a se je izkazalo, da je bil Takaši edini brezdomec v tem mestu, ki je imel takšno sijajno domislico.