Priročno

Z balzamom za lase odmašite odtoke

zf
2. 4. 2017, 18.09
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Verjamemo, da številni še niste slišali za trike, ki vam jih bomo razkrili v nadaljevanju. Balzam za lase vam lahko služi kot depilacijska krema, mehčalec, mazilo …

Balzam za lase vam bo v veliko pomoč v nepredvidljivih situacijah, tudi če ga ne uporabljate za mehčanje las. Uporaben je pri gospodinjskih in hišnih opravilih. Morda se sliši neverjetno, vendar, preverjeno, zares deluje.

Depilacijska krema

Se vam mudi na zmenek ali poslovno večerjo, pa si še niste uspeli pobriti nog? In da je tragedija še večja, ugotovite, da vam je zmanjkalo pene za britje. Kaj zdaj? Uporabite balzam za lase, ki ga nanesete na vlažno kožo. Z uporabo balzama bodo vaše noge gladke, poleg tega se boste izognili morebitnim urezninam.

Škripajoča vrata

Se vsakič znova zdrznete, ko nekdo vstopi skozi kuhinjska vrata, saj ta »zakričijo«, da vam to para živce, v omari z orodjem pa ne najdete primernega maziva, ki bi rešil vašo težavo? Balzam za lase nanesite na tečaje in čepe ter tako prizanesite svojim ušesom pa tudi vratom.

Odstranjevanje obliža

Če ste pred časom utrpeli poškodbo, rano pa so vam prelepili z velikim obližem, ne da bi jo zaščitili s fiziološko raztopino, in obliž vsakič znova v solzah snemate, poskusite naslednje. Z vatirano palčko na robove obliža počasi nanašajte balzam, tako boste obliž odstranili brez bolečin. Pazite le, da balzam ne pride v stik z rano.

Pranje občutljivih tkanin

Če se vedno znova s strahom lotevate pranja občutljivih tkanin, lahko strah s tem trikom odmislite. Prvo pravilo je, da občutljivih tkanin ne peremo v pralnem stroju, saj se tam lahko poškodujejo, pojavijo pa se lahko tudi globoke gube, ki jih je težko zlikati. Zato občutljiva oblačila perite ročno. V umivalnik natočite vodo sobne temperature, dodajte žlico regeneratorja, dobro premešajte in namočite perilo za 10 minut. Oblačilo nato še enkrat operite v čisti vodi in previdno obesite.

Sijaj

Je vaša posoda iz nerjavečega jekla izgubila sijaj? Na krpo kanite nekaj kapljic balzama za lase in nežno podrgnite po opraskani površini. Po potrebi postopek večkrat ponovite.

Prstan

Ali zaradi oteklih rok težko snamete prstan? Roke najprej navlažite, nato pa okoli prstana nanesite nekaj kapljic balzama za lase. Prstan z vrtenjem počasi zvlecite s prsta.

Zadrga

Se je zadrga zataknila za podlogo? S prstom nanesite nekaj balzama za lase na problematični predel in po zadrgi. Tako boste lažje izvlekli podlogo, čolniček pa bo ponovno lepo drsel.

Kopel

Z balzamom za lase si lahko pripravite odlično kopel, ki bo izsušeno kožo navlažila in ji vrnila mehkobo. Dovolj bo le nekaj kapljic.

Odmaševanje odtokov

Balzam za lase lahko pomaga tudi pri odmaševanju odtokov. Ta trik sicer ne pomaga vedno, vendar je vredno poskusiti. Nekaj balzama vlijte v zamašen odtok ter ga izperite, če je mogoče, s sunkom vroče vode. Trik je uporaben predvsem v kopalnici, kjer se v odtoku nabirajo lasje.

Obnohtna kožica

Balzam pa pomaga tudi pri težavah z obnohtno kožico. Nekaj kapljic balzama nanesite na prizadeta območja okoli nohtov in pustite delovati nekaj časa. Prste nato pomočite v toplo vodo in jih namakajte nekaj minut. Koža bo mehka in voljna, vi pa boste z lahkoto odstranili odvečno kožo.