Čudežni dan

Prekorbe in svarila Neme Kuhte

sn, mv
1. 4. 2017, 20.22
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Prvi april 2017 je čudežni dan. Za Svet24 je namreč ekskluzivno spregovorila Nema Kuhta, jasnovidka in vedeževalka v eni osebi.

Profimedia
Ne iščite je, da bi jo spoznali. Ona je že ob vas.

Kuhta je že za časa življenja postala legenda, nekateri jo celo častijo kot svetnico. In mimogrede, zemeljski in vesoljni javnosti je jasno, da sta Nostradamus in Baba Vanga v primeru z njo prava vajenca. Kar pa še posebej godi nam: velika ženska je slovenskega naroda hči, za katero pa se kaj lahko zgodi, da v priljubljenosti še Melanio prehiti.

Vzdevek Nema ste dobili zato, ker ubesedujete edino videnja in prerokbe, nikoli še niste spregovorili kot običajna ženska, sploh pa ne za medije. Zakaj ste ustregli ravno nam, vidite v bralcih časnika Svet24 kakšne posebne ljudi?
Šestinsedemdesetkrat je moralo preiti sonce skozi obok v poznem najstništvu stoletja. Ko je vaš časnik v roke dobil štiriindvajseti prosvetljeni bralec, je vesolje odprlo usta in sprožilo vihar eonov, ki s seboj nosi modrost in resnico vsem, ki imajo oči. Zato Vanga ni mogla videti onkraj, v področja, ki jih vidim jaz! Molčala sem stoletja, ker vem, da imamo dvoje ušes in ena usta. Če bi sveta energija želela, da več govorimo in manj poslušamo, bi nam dala dvoje ust in eno uho. Razmislite. 

V zgodovino sveta se zapisujete kot osebna prerokinja in kot napovedovalka prihodnosti sveta. Za katero področje so uvidi bolj jasni?
Področja ne obstajajo, kajti skozi enost prerokbe se zrcali enost prostora. Prostora, ki je jasen, nadoseben, bolj svet od sveta in prihodnost, ki jo vidi, prestavlja v preteklost, saj je že bila videna. Vprašanje prihodnosti se zastavi, ko o njem ne razmišljam. Kajti v trenutku, ko vidim prihodnost, ta postane preteklost in preteklost že vsi poznamo. Sveta energija mi je priča, da vem, da je ravno to nerešljiva težava prav vseh tako imenovanih jasnovidcev in zvezdogledov. V zvezdah je preteklost, to dokazuje celo tako primitivna tuzemska ničvredna in zanikrna dejavnost, kot je znanost. 

Kaj je najlepše, kar ste doslej napovedali osebi, ki je prišla k vam po pomoč, in kaj je bilo najbolj grozljivo, kar ste komu ugledali v prihodnosti?
Šlo je za eno in isto osebnost in odgovorila sem ji z eno besedo: smrt. V vesolju ne obstaja nič lepšega in hkrati nič groznejšega, kot je smrt. To je dar človeštvu, ki ga imajo vsi razen mene. Pokazala sem ji ogledalo in ji nato dejala, naj pogleda mene. V sebi je videla minljivost trpljenja, v meni pa večnost torture, saj nihče drug ne pozna resnice, ki ubija smrt. Takrat je spoznala, da se svojega daru ne sme bati.

Kaj pa vidite lepega za svet in Slovenjo v bližnji in v daljni prihodnosti?
Brez Slovenije ni Balkana, brez Balkana ni Evrope. Brez Evrope ni sveta. Brez sveta ni galaksije in brez galaksije ni vesolja. Torej, brez Slovenije ni vesolja. Ko bodo človečnjaki pod alpsko streho rešili enačbo, bodo zavladali vesolju … Ali pa ga spremenili v bančno luknjo!

Profimedia
Kuhta opozarja na medarske jazbece, ki bodo vzniknili in opustošili med in mleko dežele kanaanske.

Ste edina na tem svetu, ki zna razložiti prerokbe in vodila ljudem, ki so jih dali vaši predhodniki. Nam lahko pojasnite, zakaj je Vanga zaukazala ljudem, da si morajo vsak dan prati noge? Morda tudi vidite kamele, ki bodo po Nostradamusovih napovedih pile vodo iz Rena – bodo v Nemčijo prišle počasi ali bodo iz puščave na sever dirjale?
Vangi v šoli niso povedali, da ljudje nosijo obuvala in ne tlačijo obličja Gee z golimi podplati. V resnici morajo ljudje prati svoje čevlje oziroma pustiti Nostradamusovim kamelam, da jih snažijo s svojimi dolgovečnimi lizali. In to je tudi vse, kar bodo kamele počele in jim je zapisano v končno usodo. V resnici bodo iz brezen vzniknili medarski jazbeci in opustošili med in mleko dežele kanaanske, požrli kače in nazdravljali z njihovim strupom. Levom se bodo sršile grive, kajti njegov ugriz bo ostrejši od rahitičnega šavsanja sabljastega tigra. Obvari svoje podplate pred pošastjo, saj ga ustavi le postan vzduh desetletje potnih podplatov.

In zdaj še najpomembnejše: kje vas bralci našega časnika lahko poiščejo, ko bodo začutili nebrzdano slo po vas?
Tako kot jaz ne gledam v prihodnost, da bi jo videla, naj tudi bralci ne iščejo mene, da bi me spoznali. Nahajam se ob njih točno v tistem trenutku, ko me nimajo za mar. V tem trenutku, ko berejo moje besede, me torej ni, in ako me ni, sem le privid, in ko bodo vedeli, da me ni, se bom znova udejanjila ter vlekla strune Zemljinih meridianov, metala skale ob luno in vrtela Saturnov obroč kot hulahup okoli ekvatorja obličaste razbornosti večnega uma Neme Kuhte.