Triki za gladke noge

Napake, ki jih ženske delajo med britjem

ud
25. 2. 2017, 17.47
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Britje nadležnih dlačic je vedno neprijetno opravilo, predvsem zato ker se vedno pojavi nenapovedano. Če pa se ga lotite napačno, je rezultat lahko porazen.

Profimedia
Za po britju izberite kremo, ki prija vaši koži in bo preprečevala rdečico, mozolje in srbečico.

Britje mnoge ženske jemljejo za samoumevno, a vedeti je treba precej več kot samo to, kaj uporabiti.

Da bi se znebili vraščenih dlak, je nujno, da jih brijete redno. 

Napaka številka 1:

Kožo pozabite pripraviti za invazijo. Britje na suho ni sprejemljivo niti v naglici. Morda se zdi dobra hitra rešitev, a koži s tem škodite dolgoročno. Nujno je, da jo navlažite z vodo, kremo, gelom, maslom, karkoli vam je ljubše. Dobra podlaga bo zagotovila boljše rezultate.

Napaka številka 2:

Brijete se pod prevročo vodo. Vroča voda ne godi koži; ste opazili, da postane rdeča, če se prhate s prevročo? Ko se brijete, naj bo voda topla, še bolje mlačna.

Napaka številka 3:

Britvico uporabljate predolgo. Vemo, da hočete biti varčni, a zaradi kože tega ne počnite več. Z močno rabljeno britvico namreč tvegate ureznine. Če se brijete redno, dermatologi priporočajo, da britvico zamenjate enkrat na teden.

Profimedia
Če ste brili predel bikinija, oblecite bombažne boksarice, ki se ne zarežejo v kožo.

Napaka številka 4:

Po britju oblečete napačna oblačila. Kot že omenjeno, koža je po britju razdražena, zato po njem ne oblecite perila ali oblek, ki bi vas lahko dražili.

Britvice ne izpirate med britjem. S tem lahko prihranite precej časa. Povsem čista britvica namreč potegne več dlak, če so v njej še tiste iz prejšnjega potega, pa lahko čas britja občutno podaljšate. In ne samo to – nehote izpustite kakšen del, kar lahko opazite šele pozneje.

Napaka številka 5:

Britje v nepravo smer. Sliši se smešno, a mnoge še vedno počnejo to napako. Britje v nasprotni smeri rasti dlak je najuspešnejše. Kadar ne znate presoditi, v katero smer rastejo dlake, si zapomnite tole: brijte v smeri svojega pogleda, da lahko vidite, kaj britvica pokosi. Če si denimo brijete pazduho, naj bodo potegi proti vašemu obrazu.

Napaka številka 6:

Nepravilna hramba britvice. V kabini za prhanje je seveda priročno, a poskrbite, da ne bo ležala v luži vode, saj bo zarjavela. Omislite si držalo za britvice, da se bodo posušile.

Napaka številka 7

Z britvico premalo pritiskate na kožo. Za čim bolj temeljito britje je nujno, da britvico dobro pritisnete ob kožo. Napnite kožo in britje bo še lažje.

Napaka številka 8

Pozabljate na nego po britju. Nujno je, da kožo negujete in ji namenite malo razvajanja po britju, saj je bilo to zanjo stresno.