Kontroverzno

Nuna šokirala Cerkev: Jezusova mati ni bila devica

J.P.
2. 2. 2017, 14.19
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Sestra dominikanka si je nakopala jezo Cerkve, ker je namignila, da Devica Marija morda le ni bila devica.

Profimedia
Za nuno Lucio Caram je spolnost blagoslov (fotografija je simbolična).

Sestra Lucia Caram se je med vikendom zagovorila na eni od španskih pogovornih oddaj. Izrazila je dvom v enega od stebrov njene vere.

Razvpita nuna je glasna podpornica katalonske neodvisnosti, na twitterju pa ji sledi več kot 180.000 ljudi. Redno se pojavlja v španskih pogovornih in kuharskih oddajah.

»Po mojem mnenju je bila Marija zaljubljena v Jožefa. Bila sta normalen par, normalni pari pa seksajo,« je pred kamero povedala španska nuna. Rimskokatoliška verska resnica pa narekuje, da je bila Marija že sama obvarovana izvirnega greha in osebnega greha, Jezus pa se je pozneje v njej zgolj utelesil. Stikov z Jožefom naj bi torej ne bilo. »To je težko verjeti in sprejeti. Obtičali smo s pravili, ki smo jih izumili, ne da bi dosegli pravo sporočilo,« je še dejala Caramova.

O tem ni mogoče razpravljati

Njene trditve je demantiral škof iz Vica. V izjavi je ljudi opomnil, da o Marijini deviškosti pač ni mogoče razpravljati. »Prepričanje, da je Marija bila večna devica, tvori del vere Cerkve vse od njenih začetkov, za resnico pa jo je razglasil drugi carigrajski koncil,« je zapisal in dodal, da gre za primarno marijansko dogmo. »Takšne izjave niso v skladu z vero.«