Po poti zaobljub

Fitnes! Kje boste odšteli najmanj in dobili največ

Lara Jelen
14. 1. 2017, 09.44
Posodobljeno: 6. 11. 2023, 07.37
Deli članek:

Fitnes je v tem času ena izmed najboljših izbir. Tam večinoma ne ponujajo samo naprav za telovadbo, temveč tudi precej skupinskih vadb, ki se jih lahko udeležite. Preverili smo cene.

Profimedia
Za osnovno mesečno vstopnico za fitnes boste odšteli med 30 in 70 evrov.

Ponekod ob nakupu mesečne vstopnice za fitnes ponujajo brezplačne vadbe, drugje se obračuna popust ob nakupu vsaj dveh ali več vstopnic. 

Ena izmed prednosti fitnesa je, da lahko tam, tudi s pomočjo osebnih trenerjev, izoblikujemo svoje telo. Marsikdo se za obiskovanje fitnesa ali katere izmed vadb odloči zato, ker meni, da je to, da mora plačati za obisk, edini način, da se bo dejansko držal svojega cilja in se gibal.

Denarja ne bomo metali skozi okno, kajne? Nakup mesečne ali celoletne vstopnice je gotovo dobra motivacija, da plačano kar najbolj izkoristimo. Koliko vas bo stala takšna motivacija? Odvisno od tega, kam se boste odpravili. Če se hitro naveličate ene in iste vadbe, razmislite o obisku večjih športnih centrov, kjer navadno ponujajo mesečne pakete, ki vključujejo več vrst telovadbe.

Vadbe se lotite v mejah normale in naučite se pravilne izvedbe vaj. S petminutnim pravilnim izvajanjem vaj lahko dosežete bistveno boljši učinek kot z enourno nepravilno vadbo.

Različne vadbe za različne želje

V športnem centru Millenium v Ljubljani boste denimo za celodnevno mesečno vstopnico za fitnes plačali 67 evrov, če želite zraven še program vadbe, pa se cena mesečne vstopnice dvigne na 92 evrov, kar kljub temu ni tako drastična cena, če vemo, da toliko računajo osebni trenerji samo za sestavo programa za trening in predstavitev vaj v fitnesu. Ponujajo še mesečne vodene vadbe (BodiFit, Bodi aero in Aktivno jutro), za katere boste morali odšteti od 38 do 48 evrov, in paket, kjer vam poleg enomesečnega obiska fitnesa pripada plavanje, vse skupaj za 89 evrov. Ugoden je tudi Fitnes center Gimnazija Šiška, kjer mesečno vstopnico za fitnes ponujajo za 30 evrov, enak znesek pa boste tam odšteli za mesečni obisk aktivne skupinske vadbe Bootcross.

Treniranje ob isti uri vam je lahko v veliko pomoč pri ohranjanju discipline. Premislite, kateri čas v dnevu vam najbolj ustreza, in si rezervirajte uro za vadbo. 

Možnost različnih vadb

V mariborskem centru Unifit boste za mesečni obisk fitnesa plačali 49 evrov, če se odločite za celoletno vstopnico, pa vas bo ta stala 29,90 evra na mesec – z dodatno ugodnostjo brezplačnega obiska različnih vadb (med drugimi ponujajo vadbe borilnih veščin, zumbe, intervalni trening, TNZ ...).