Športni park

Razširjen in prilagojen fitnes na prostem

Gabrijel Toplak
6. 10. 2016, 18.53
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Študentom in tudi obiskovalcem so po novem na 155 kvadratnih metrih novih površin na voljo nove vadbene površine s »street workout« opremo. Fundacija za šport je sofinancirala 11.273 evrov.

ŠD
V športnem parku so zdaj tudi letvenik, drog, slackline in telovadna klop za izvajanje trebušnjakov.

Točno leto in štiri mesece po tem, ko je v okolici študentskih domov Univerze v Mariboru na Gosposvetski cesti svoja vrata odprl prvi fitnes na prostem, so slavnostno odprli še nove vadbene površine s tako imenovano street workout opremo.

Še aktivnejši prosti čas

ŠD
Nekaj naprav so v športnem parku pri študentskih domovih ob odprtju preizkusile tudi tisti, ki imajo sicer gibalne težave.

Lidija Divjak Mirnik, direktorica študentskih domov, ki na petih lokacijah nudijo študentom 2867 ležišč, pravi, da bodo stanovalcem in ostalim študentom omogočili še aktivnejše preživljanje prostega časa in jih hkrati spodbujali k pozitivnemu odnosu do zdravega načina življenja. »Športni park študentskih domov je bogatejši za 155 kvadratnih metrov površine, na kateri so od zdaj letvenik, drog, slackline, telovadna klop za izvajanje trebušnjakov, park pa je opremljen tudi z nekaterimi napravami, ki so prilagojene vadbi gibalno oviranih ljudi,« je pojasnila direktorica. Vrednost celotne investicije je skoraj 38.000 evrov, od tega je višina sofinanciranja Fundacije za šport 11.273 evrov. 

ŠD
Hoja po gurtni ali slacklining je športna aktivnost izboljševanja ravnotežja, ki je obenem zabavna in zelo koristna.

Presenetljivo dober odziv

Divjak Mirnikova nadaljuje, da jih je za razširitev fitnesa na prostem spodbudil velik odziv stanovalcev študentskih domov, študentov univerze in ostalih zainteresiranih občanov. »Prav zato smo vadbeno površino opremili tudi z nekaterimi napravami, ki so prilagojene osebam, ki imajo težave pri gibanju,« je poudarila direktorica. 

ŠD
Kljub muhastemu vremenu je v športni park na Gosposvetski cesti pred dnevi prišlo veliko športnih navdušencev in drugih občanov.

Kakovostne razmere

Pridobitev pozdravlja tudi rektor prof. dr. Igor Tičar: »Na Univerzi v Mariboru skrbimo za univerzitetno infrastrukturo, tako da študentom, profesorjem in raziskovalcem nudimo čim boljše razmere za delo. Prenavljamo tudi študentske domove, da bodo imeli naši študenti kakovostne razmere za študij in prosti čas. Vesel sem, da smo tokrat v študentskih domovih in da s pomočjo fundacije za šport odpiramo nove vadbene površine fitnesa na prostem. Študentom Univerze v Mariboru bomo omogočili, da prosti čas združijo z zdravim načinom življenja, ki se odraža v splošnem dobrem počutju in posledično boljši pripravljenosti za opravljanje študijskih obveznosti.«