Obslužbene dejavnosti

Uslužbenka ministrstva v pisarnah snemala seksi fotografije

R.T.
13. 12. 2016, 11.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Šefu je trdila, da so posnetki, ki so nastali v pisarnah in dvigalih ministrstva, zasebni in niso povezani z njenim delom.

Profimedia
Uslužbenka je v pisarnah snemala seksi fotografije.

Belgijsko notranje ministrstvo je suspendiralo eno od uslužbenk potem, ko se je izvedelo, da se je v pisarnah in dvigalih ministrstva fotografirala ter fotografije objavila na družbenih omrežjih. 

Podobe neimenovane gole ženske v prostorih notranjega ministrstva v Bruslju so opazili na twitterju in drugih družbenih medijih, poroča lokalni časnik Het Laatste Nieuws. 

Ko jo je šef soočil z dejstvi, je uslužbenka menda dejala, da so posnetki zasebni in niso povezani z njenim delom - ter se pritožila na sodišče. Trdila je, da jo njeni službeni kolegi podpirajo. 

In kaj se je zgodilo na sodišču? Sodniki so se strinjali z žensko in odločili, da je sama nase prevzela tveganje, da škoduje svojemu profesionalnemu ugledu snemanjem in objavo fotografij.

Uslužbenka je delala na ministrstvu pet let. Žensko je doletel suspenz, ostati mora doma, hkrati pa v času preiskave prejema polno plačo.