Velika primerjava cen

Pri lučkah prihranite 20 evrov

Lara Jelen
12. 12. 2016, 20.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Novoletne lučke so lepa popestritev v prazničnem času. Če tudi vi nameravate v prihodnjih dneh kupiti (še) kakšne, smo za vas preverili trenutne cene po trgovinah.

Dreamstime
Novoletne LED-lučke veljajo za varčnejše in varnejše od navadnih.

Odločili smo se, da bomo preverili cene novoletnih LED-lučk, saj te veljajo za varčnejše in varnejše od navadnih. Njihova življenjska doba naj bi bila predvidoma do 10-krat daljša, primerne pa so tako za notranjo kot zunanjo uporabo.

Dreamstime
Primerjali smo cene svetlobnih verig z 240 LED-lučkami.

Najugodnejše

V Merkurju prodajajo verige z 240 LED-lučkami v cenovnem razponu od 25,59 do 41,99 evra, medtem ko so cene v Obiju in Mercatorju enake. Tako v Obiju (LED-svetlobna veriga) kot Mercatorju (novoletne LED-lučke Metalac) stanejo 19,99 evra. V Sparu svetlobne verige z 240 lučkami nismo našli, a je že svetlobna veriga z 200 LED-lučkami dražja kot tista z 240 v Mercatorju in Obiju, saj stane 24,90 evra. Enako znamko kot v Mercatorju (Metalac) po ugodnejši ceni prodajajo v spletni trgovini Mimovrste za 17,90 evra. Cenejše kot povsod drugod, kjer smo iskali, smo našli v trgovini Tuš, kjer svetlobno LED-verigo z 240 lučkami trenutno prodajajo po akcijski ceni 13,90 evra (redna cena je sicer 18,90 evra, kar je v primerjavi z drugimi ponudniki še vedno ugodno).

Dreamstime
LED-lučke so primerne tako za notranjo kot zunanjo uporabo.

Tudi če se boste po lučke odpravili v katero drugo trgovino, pa se vam izplača spremljati njihove akcije. Večina večjih trgovskih ponudnikov skoraj vsak teden skupaj z reklamami pošilja na dom kupone za določen popust na izdelek ali celoten nakup. Če boste denimo v Sparu kupili novoletno LED-svetlobno verigo z 200 LED-lučkami in na izdelek koristili 25-odstotni popust, boste zanjo namesto 24,90 evra odšteli približno 18,60 evra. Tisti, ki najraje obiščete Merkur, pa gotovo že veste, da se slednjega najbolj izplača obiskati ob ponedeljkih, ko lahko zadenete vse do 99 odstotkov popusta na celoten nakup. Z malo iznajdljivosti in spremljanja aktualnih ponudb lahko marsikje dobite novoletne lučke ceneje, kot jih ponujajo po redni ceni.