Višja sila

Priznani fizik ima dokaz za obstoj Boga

J.P.
13. 12. 2016, 09.14
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Teoretični fizik trdi, da ima dokaz za obstoj višje sile.

Profimedia
Michio Kaku meni, da je Bog matematik.

Michio Kaku, ki ga znanstvena srenja čisla zaradi njegovega doprinosa k popularizaciji tako imenovane teorije strun, je razvil novo teorijo, ki, kot pravi, kaže na obstoj Boga oziroma inteligentnega stvaritelja vesolja.

Ameriški znanstvenik, profesor teoretične fizike na fakulteti City Collage of New York, se je do spoznanj dokopal s proučevanjem tahionov. To so domnevni delci, zmožni osvoboditi materijo spon delcev v vesolju ali vakuumu, kar pomeni, da lahko praktično vsak stvar otmejo vplivov vesolja. 69-letni Kaku je na podlagi tega zaključil, da je bilo vesolje oblikovano v obstoj in da ni vzniknilo iz kaosa.

Vladajo pravila

O svoji teoriji je povedal: »Vse kaže na to, da živimo v svetu, ki temelji na pravilih inteligentnega bitja. Naključja so nesmisel. Zdi se mi povsem jasno, da živimo v načrtu, ki mu vladajo pravila, ki jih je ustvarila in oblikovala univerzalna inteligenca in ne naključje.«

Upoštevaje izračune, ki bi bili potrebni pri stvaritvi delujočega vesolje, Kaku meni, da mora Bog biti matematik. Kar bi lahko pomenilo, da živimo v simulaciji.