Rokopis

Imata dokaz, da je bil Jezus Kristus poročen

J.P.
12. 11. 2016, 15.35
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Gotovo ste že slišali: Jezus Kristus se je poročil z Marijo Magdaleno in imel z njo otroke.

Profimedia
Od Juda se je takrat pričakovalo, da se bo poročil in imel otroke.

Tovrstne špekulacije se pojavljajo že več stoletij – da se je Jezus Kristus poročil z Marijo Magdaleno in imel z njo otroke. Slednje menda potrjuje nova knjiga, obenem pa postreže še z nekaterimi šokantnimi razkritji.

Rokopis iz šestega stoletja

O Jezusovem življenju ni znanega veliko, z izjemo njegovega rojstva, njegovih zadnjih dni in obdobja, ko je imel 12 let.

Simcha Jacobovici, izraelsko-kanadski filmar, in Barrie Wilson, profesor na Univerzi York v Torontu, naj bi odkrila starodavno besedilo, ki domnevno potrjuje, da se je Jezus začasa življenja poročil in imel otroke, kot so to narekovale tedanje družbene norme. Rokopis iz šestega stoletja v aramejščini sta našla, kakor neverjetno se že zdi, v Britanski knjižnici.

To se je pričakovalo

Odkritja sta strnila v knjigi. Presenečena nista bila. Od Juda se je takrat kot se pogosto tudi danes pričakovalo, da se bo poročil in imel otroke. Če se ne bi, bi bilo mogoče govoriti o škandalu. Dokument naj bi nadalje razkrival, da je bila Jezusova zakonska zveza eden od temeljev teologije njegovih prvotnih sledilcev.

Rabin

Jacobovici je prepričan, da je mogoče dokaze o tem, da je bil Jezus poročen, najti kar v Bibliji. Beremo lahko namreč, da je bil rabin – da pa lahko vodi zbor, tako Jacobovici, mora rabin biti poročen.