Knjiga pogrebov

Feng šuj grobišča je stara znanost

sn
1. 11. 2016, 09.43
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Zang Shu ali knjiga pogrebov je temelj vsega.

Dreamstime
Starodavni dovršeni mojstri so spoznali, da se pet naravnih energij giblje znotraj pokrajine, kar ustvari vsa zemeljska bitja in stvari.

Taoistični mojster Guo Pu je knjigo napisal, da bi prenesel bistvena sporočila o tem, kako pokrajina (gorovja, hribi in vode) vpliva na grobišče.

Namen pogreba je pridobivanje ustvarjalne in rastoče energije. Ljudje prejmemo svoja telesa od staršev, ki so prejeli svoja od svojih staršev … torej je osnovni koncept poskrbeti, da kosti prednikov pridobijo ustvarjalno in rastočo energijo, saj bodo telesa potomcev potemtakem posebej obdarjena. Če kosti prednikov prejmejo ustvarjalno in rastočo energijo, potem kosti živih prejmejo jin. Tako predniki prenesejo veliko srečo na živeče potomce.

Starodavni dovršeni mojstri so spoznali, da je življenje zgostitev ustvarjalne in rastoče energije. To, kar se zgosti, postanejo kosti, potem ko je oseba umrla. Zato je pokop umrlega sledenje načelu vrnitve ustvarjalne in rastoče energije do kosti pokojnega, tako da se ustvari novo življenje iz jina. Kosti so jang (seme, sperma), ki se vstavi v jin (zemljo, maternico).