Zanimivosti

Novosti v segmentu malih gospodinjskih aparatov blagovnih znamk Tefal in Rowenta

Oglasno sporočilo
1. 11. 2016, 09.38
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Skupina SEB je tudi za letošnje leto pripravila vrsto novosti v segmentu malih gospodinjskih aparatov blagovnih znamk Tefal in Rowenta, ki bodo že to pomlad uporabnikom na voljo na trgovskih policah s tovrstnimi izdelki.

Anže Petkovšek
Direktorica družbe SEB Slovenija Romana Kancler (tretja z leve).

Romana Kancler, direktorica SEB Slovenija, je konec marca v prijetnem ambientu Golf Kluba Smlednik s svojo ekipo poslovnim partnerjem najprej podrobno predstavila sesalnike za prah Rowenta Silence Force, med njimi model RO6477, ki je za učinkovito odstranjevanje prahu in alergenov lani septembra postal zmagovalec testa Zveze potrošnikov Slovenije.

Anže Petkovšek
Kako preprosta je uporaba Tefalovega kontaktnega žara OptiGrill, je udeležencem srečanja pred restavracijo Evergreen predstavil Darko Klemen, MasterChef Slovenije 2016.

Kot revolucionarno novost so predstavili Tefalov OptiGrill kontaktni žar, ki s patentirano tehnologijo uporabniku omogoča popoln nadzor nad temperaturo in trajanjem priprave hrane. Z različnimi programi bo odlična izbira za peko mesnih in ribjih jedi, hamburgerjev, sendvičev, zelenjave in drugih pekovskih izdelkov, pri čemer je toplotno obdelavo ali pečenje z nastavitvijo temperature mogoče povsem enostavno nadzorovati. Ta odličen Tefalov izdelek, ki je prejemnik naziva Produkt leta 2017, bo vsakemu kuharskemu mojstru ali začetniku močno olajšal delo, jedi pa bodo vedno okusne, slastne in sočne.

Anže Petkovšek
Da lahko s Tefalovo likalno parno postajo Pro Express nadvse hitro in izjemno lepo zlikaš moško srajco, je ugotovil tudi stand up komik Tin Vodopivec.


Naziv Produkt leta 2017 je Tefal pridobil tudi za izjemno zmogljivo likalno parno postajo linije Pro Express. Ta visokotlačna parna postaja s svojo 'smart’ tehnologijo uporabnikom zagotavlja ne le občutnega prihranka časa, pač pa tudi brezhibne rezultate likanja in popolno nego oblačil različnih debelin in tudi najbolj občutljivih materialov.

Tefalova blagovna znamka na trg prinaša še paleto izdelkov 'to go', namenjenih vse bolj mobilnim in okolju prijaznim uporabnikom. Med prvih sto najbolj priljubljenih svetovnih izdelkov namreč sodijo prav Tefalovi priročni vrči za vodo in lične karafe, ki bodo vaše jedilnice naredile še bolj trendovsko privlačne, pa tudi atraktivne stekleničke za hladne ali termo posode za tople in vroče napitke, kot sta kava ali čaj, ki jih radi pogosto jemljemo s seboj. Paleto v tej skupini izdelkov dopolnjujejo še posode za peko in shranjevanje živil z vrhunskim tesnjenjem, ki jih boste koristno uporabili tako doma kot na potovanju.

Tihi in učinkoviti sesalniki za prah SILENCE FORCE

Anže Petkovšek
Alenka Godec za svoj dom rada izbira inovativne in tehnološko izpopolnjene male gospodinjske aparate.

Inovativni, tihi in učinkoviti sesalniki za prah Silence Force 4A za odstranjevanje prahu in alergenov so tehnološko dovršeni in uporabljajo moč 750 W, v primerjavi s tradicionalnimi modeli pa zagotavljajo do 60 % nižjo porabo električne energije. Poleg tega, da so energijsko varčni, njihovi visoko učinkoviti filtri zagotavljajo popolno higiensko filtracijo, saj zadržijo 99,99 % prašnih delcev. Uporabljali jih boste lahko za učinkovito odstranjevanje prahu in nečistoč s preprog, talnih lesenih in drugih trdnih površin, s posebno krtačo (mini turbo ali maxi turbo) pa boste lahko učinkovito odstranili tudi živalske dlake s sedežnih garnitur in drugih površin. Odlikuje jih visoka moč sesanja z izredno tihim delovanjem (68 dB), nova sesalna glava pa omogoča tudi optimiziran pretok zraka. Dodatno udobje pri čiščenju površin ponuja še ergonomski ročaj.

REVOLUCIONARNI ŽAR OPTIGRILL – Produkt leta 2017

Anže Petkovšek
Zadovoljen Darko Klemen, MasterChef Slovenije 2016.

Tefalov kontaktni žar OptiGrill se ponaša s patentirano tehnologijo, ki uporabniku omogoča popoln nadzor nad temperaturo in nad trajanjem priprave hrane. Če ste doslej pripravljali meso v ponvi ali na klasičnem žaru, ste se morali – da ne bi postalo suho in prepečeno, zanesti le na svojo intuicijo in izkušnje. Z žarom OptiGrill bo zdaj vse še bolj enostavno – z njim lahko pripravljate mesne jedi in hamburgerje, ribe, zelenjavo, pite, tople sendviče in še marsikaj, peko pa povsem nadzorujete, saj lahko na žaru še samodejno nastavite ustrezno temperaturo, ki je potrebna za pripravo določene jedi. V žar OptiGrill je vgrajen edinstveni senzor, ki omogoča prilagojenost tako debelini kot količini hrane. Signalna lučka vas bo opozarjala na trenutno fazo pečenja, kar lahko spremljate na kontrolnem gumbu, ki spreminja barvo - od manj do skozi pečeno. Odličen Tefalov žar, s katerim bo priprava hrane povsem enostavna, vi pa se boste izkazali kot pravi kuharski mojster!


PARNE POSTAJE PRO EXPRESS – nova dimenzija likanja – Produkt leta 2017

Tefalove parne postaje Pro Express zagotavljajo kar trikrat večji pretok pare v primerjavi s klasičnimi parnimi postajami, kar pomeni, da njihova uporaba ponuja izvrstne rezultate likanja in nege različnih tkanin, tudi najobčutljivejših. Smart tehnologija ponuja do 5 osnovnih programov za različne vrste in debeline tkanin, ki pri vsakem zagotavlja optimalno kombinacijo pare in temperature. Moč pare se izkazuje z do 500 mg izpusta na minuto, pritisk pa doseže do 7,5 barov.

Parne postaje iz linije Pro Express se ponašajo s samočistilno likalno ploščo Autoclean. Vrhnji sloj likalne plošče je izdelan iz titana, zato zlahka drsi po gubah in tkanini, pri tem pa se samodejno čisti.

Parne postaje Tefal Pro Express vam omogočajo ECO nastavitev, pri kateri prihranite kar 20 % energije. Če ste parno postajo po likanju pozabili izključiti, se bo po 8 minutah samodejno izklopila, s čemer je Tefal poskrbel tudi za varnost. Sistem zaklepanja omogoča varno prenašanje likalnika in odstranjevanje posode za vodo za ponovno polnjenje.

Dodatna prednost, ki izdelku zagotavlja nemoteno delovanje in dolgo življenjsko dobo, je enostavno odstranjevanje vodnega kamna z eno samo potezo. To omogoča inovativni vodni zbiralnik Anticalc, ki ga pred ponovno uporabo parne postaje povsem preprosto očistimo.

Potovalne termo posode, vrči in karafe, posoda za shranjevanje živil – izdelki iz segmenta TO GO 

Izdelki so namenjeni vsem mobilnim in ozaveščenim uporabnikom, ki ljubijo ravno prav vročo kavo, ne marajo papirnih kozarcev in ki s permanentno uporabo enega samega izdelka v skrbi za čistejše okolje tako ustvarijo tudi manj odpadkov. V razvitem svetu danes skoraj vsak drugi ali tretji uporabnik poje kosilo izven svojega doma, mnogi pa, da bi se izognili dehidraciji, s seboj pogosto prenašamo priročne stekleničke z vodo ali osvežujočimi napitki.Tefal vam tokrat predstavlja potovalne termo posode za kavo, čaj in druge tople napitke, ki jih lahko zaradi brezhibnega tesnjenja nesete tudi s seboj do službe ali na družinsko potovanje. Termo steklenice in lončki CLIP&CLOSE so izdelani iz nerjavečega jekla, imajo dvojno steno in navojni pokrov ter gumb za zapiranje in odpiranje. Na voljo vam je pestra paleta barv, da si izberete tisto, ki vam najbolj ustreza.

Posode za shranjevanje hrane, ki prav tako zagotavljajo brezhibno tesnjenje, so na voljo v več barvah in velikostih. Narejene so iz plastičnih materialov (brez BPA), ki jih boste koristno uporabili za shranjevanje vseh vrst živil v hladilniku ali zamrzovalniku. Steklene vam ponujajo tudi možnost peke v pečici.