Najbolj "volnena" ovca na svetu

Kdo so rekorderji v živalskem kraljestvu?

S.R.
22. 10. 2016, 17.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Narava nas s svojimi »domislicami« pogosto preseneti. Za vas smo zbrali deset neverjetnih rekorderjev v živalskem kraljestvu.

Youtube
Chris si je prislužila laskavi naziv najbolj "volnene" ovce na svetu.

10. Pravijo, da so majhne živali vedno prikupne, enako pa velja tudi za krave. Na podlagi Guinnessove knjige rekordov je ta šestletna krava, ki v višino meri skromnih 61,5 centimetrov, trenutno lastnica laskavega naziva najmanjše krave na svetu. 

Youtube

9. Kdor meni, da psi pogosto izgledajo neumno, bo zagotovo pritrdil, da pes Bruschi nobena izjema. Črno-beli bostonski terier drži guinnessov rekord za psa z največjimi očmi s premerom 28 milimetrov.

Youtube

8. Se bojite kač? Medusa, piton is mesta Kansas City v Misuriju, je najdaljša kača v ujetništvu, ki v dolžino meri impresivnih sedem metrov.

Youtube

7. Papagaji običajno predvsem jezikajo, ne pa tudi Zach, ki drži kar dva svetovna rekorda. Je namreč rekorder v številu »zabitih« košev v minuti in hkrati rekorder v številu odprtih pločevink v minuti.

Youtube

6. Vsi vemo, po čem so želve najbolj znane. Predstavljamo vam Bertieja, ki doseže hitrost skoraj 1 km/h, zaradi česar je dvakrat hitrejši od povprečnega želvaka.

Youtube

5. Oto, najagilnejši pes na rolki, je postavil svetovni rekord v vožnji skozi tunel človeških nog. Mejo je postavil pri številki 30.

Youtube

4. Osemletni pes Harbor se ponaša z najdaljšimi uhlji na svetu, od katerih vsaka meri po 31 centimetrov. Pravijo, da poštarja sliši že v oddaljenosti več ulic od hiše.

Youtube

3. Spoznajte Blossom, uradno največjo kravo na svetu, ki ji je leta 2014 tehtnica namerila 900 kilogramov, na leto pa proizvede več kot 30 000 litrov mleka.

Youtube

2. Na drugem mestu je še tretje govedo s seznama. Bluegrass je še en guinnessov rekorder. Razpon njegovih rogov meri strašljivih 3 metre.

Youtube

1. Nagrado za najbolj »volneno« ovco na svetu si je prislužila avstralska ovca z imenom Chris. Po striženju so njeno volno stehtali, kazalec pa se je ustavil pri neverjetnih 40 kilogramih.

Youtube