Misteriozno

VIDEO: Teoretik zarote umrl v skrivnostnih okoliščinah

M.K.
18. 10. 2016, 09.59
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Znani britanski teoretik zarote Max Spiers je v intervjuju štiri dni pred svojo smrtjo povedal, da se počuti, kot da bi mu gorel obraz in da ga nekdo davi.

Profimedia
Max Spiers je junija v skrivnostnih okoliščinah umrl v Varšavi.

39-letni Max Spiers naj bi bruhal temno kri, kmalu zatem pa umrl v prijateljevem stanovanju v Varšavi, kjer naj bi junija letos govoril na konferenci. Pred smrtjo je svoji materi poslal SMS sporočilo v katerem ji je sporočil: "Tvoj fant je v težavah. Če se mi bo kaj zgodilo, razišči to."

Mati sumi, da so Maxa ubili, poljski strokovnjaki pa trdijo, da je umrl naravne smrti.

V zadnjem intervjuju za PorozmawiajmyTV, le štiri dni pred smrtjo, je povedal, da je »resno bolan«. Med snemanjem intervjuja je govoril nepovezano in večkrat sredi stavka pozabil, kaj hoče povedati.

Youtube/PorozmawiajmyTV
Po 30 minutah snemanja intervjuja, ki se je zavleklo na cele štiri ure, je Spiers celo zaspal.

"Počutim se, kot da mi nekaj prehaja skozi grlo, kot da je nekaj prevzelo moje grlo," je govoril Spiers. "Kakor bi mi vbrizgali anestezijo. Počutim se, kot da moj obraz gori," je še dodal.

Spiers je med drugim povedal, da je lahko premikal predmete z močjo uma. Dodal je, da "oseba, ki je za to usposobljena, lahko okrade dušo drugega skozi oči in vdre v telo druge osebe." 

"Uspelo mi je porušiti objekte, doseči, da se razpočijo, razbiti steklo z močjo uma. Ko se vznemirim, se okoli mene rušijo predmeti," je še povedal.