Zanimivosti

Kam z vse večjo digitalno lastnino

Marjan Kodelja
7. 8. 2016, 18.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Ko se vrnemo z dopusta, se vedno soočimo z enakim problemom. Kam varno shraniti goro fotografij, da jih ne bomo izgubili in bodo preprosto dostopne, ko se bomo želeli z njimi hvaliti pred zbrano druščino prijateljev.

arhiv

DS116 je opremljen s širokim naborom aplikacij, ki omogočajo opravljanje različnih nalog, od varnostnega kopiranja do večpredstavnosti za domače uporabnike.

Omrežni strežniki NAS so se izkazali kot primerna rešitev omenjene težave.

Za domače uporabnike in manjše skupine

Podjetje Synology je predstavilo strežnik NAS DiskStation DS116 s prostorom za vgradnjo enega diska, ki ga poganja dvojedrni procesor z zmožnostmi prenosa kodiranih podatkov.

Predstavlja eno boljših možnosti izbire za domače uporabnike in majhne delovne skupine, ki potrebujejo stroškovno prijazno rešitev za hrambo podatkov in bogat izbor dodatnih možnosti, kot sta na primer deljenje datotek in programska oprema za skupinsko delo.

Opremljen je z 1,8-gigaherčnim dvojedrnim procesorjem, ki omogoča delovanje s hitrostjo, ki presega 112 MB/s pri zapisovanju in 111 MB/s pri branju podatkov. Poleg tega dva vhoda USB 3.0 zagotavljata hiter prenos na široko paleto zunanjih naprav. DS116 je tudi energetsko učinkovit, saj v času dostopanja do podatkov porabi le 10,68 vata in v času hibernacije 6,28 vata.