Prividi?

Skrivnostni otroci s črnimi očmi (1. del)

uk
2. 8. 2016, 12.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Ena najbolj strašljivih urbanih legend govori o skrivnostnih otrocih, ki se nenadoma pojavijo, njihove oči pa so popolnoma črne.

Lahko gre za duhove, demone, nezemljane ali pa preprosto za strašljivo pravljico.

Otroci s črnimi očmi so postali popularni leta 1996, ko je dva takšna otroka srečal novinar Brian Bethel. Brian je trdil, da je sedel v svojem avtomobilu in pregledoval neke poslovne papirje. Nenadoma je nekdo potrkal na okno avtomobila, obrnil se je in zagledal dva dečka, stara okoli dvanajst let. Eden od njiju ga je vprašal, ali bi ju odpeljal do bližnjega kina.

Brian je dejal, da je sprva mislil otroka odpeljati, nato pa ju je pogledal v obraz in zagledal ogromne črne oči. Speljal je, kolikor hitro je mogel, in v vzvratnem ogledalu videl dečka, kako strmita za njegovim avtomobilom. »Njune oči so bile videti kot dva črna kamna brez duše,« je kasneje povedal Brian. Kmalu po njegovem srečanju so časopise in splet zapolnila poročila o srečanju z otroki. 

arhiv
Internetna moda 
Vse te zgodbe je seveda nemogoče preveriti in najverjetneje gre le za izmišljotino. A nekatera pričevanja so precej starejša od interneta. 

Deklica iz Anglije 

Leta 2014 so prišla na plan poročila o črnooki deklici iz mesta Cannock Chase. Primer je raziskal Lee Brickley, »strokovnjak« za paranormalno. Po njegovem poročilu naj bi neimenovana ženska najprej zaslišala krik. Mislila je, da je otrok v nevarnosti, in stekla v smeri, od koder je slišala krik. Sprva ni videla ničesar, nato pa se je obrnila in pred seboj zagledala deklico, oblečeno v belo obleko.

Deklica si je z rokami pokrivala oči. Vprašala jo je, ali je z njo vse v redu, takrat pa je deklica odkrila oči in ženska je dejala, da so bile popolnoma črne. Pograbila je svojo hčerko, ko pa se je obrnila, je deklica že izginila. Brickley je dejal, da je tudi njegova teta videla to deklico, a trideset let prej.

Nenavadne silhuete v Franciji

Srhljivo pričevanje o teh otrocih prihaja tudi iz Francije, zgodilo pa se je leta 1974. Dva moška, Alan G. in Patrick V., sta se ustavila v mestecu Aisne pred neko hišo. Izgubila sta se in želela sta obrniti. Takrat sta na dvorišču zagledala pet oseb v velikosti otrok. Vsi so bili oblečeni v ista dolga oblačila, imeli so dolge lase, njihove oči pa so bile popolnoma črne.

Eden od otrok jima je pomignil, naj prideta na dvorišče, a jima kaj takšnega ni prišlo na pamet. Takoj sta se odpeljala, kasneje pa sta se vrnila s še nekaj ljudmi – takrat na dvorišču ni bilo nikogar. Tudi sosedje so povedali, da so otroke večkrat videli, a so domnevali, da gre pač za otroke, ki se igrajo ob cesti.

Groza ameriškega marinca

arhiv
Otroka sta prestrašila celo ameriškega marinca, ki ju ni upal spustiti v hišo.

Zgodba marinca, ki ni želel biti imenovan, se je odvila leta 2009 v Severni Karolini. Marinec je dejal, da je bil sam v svoji sobi v baraki, kjer so stanovali vojaki, ko je nenadoma nekdo potrkal na vrata. Mislil je, da je njegov sostanovalec, in odprl vrata. Pred njimi sta stala dva majhna otroka.

Dejal je, da ga je takoj, ko ju je zagledal, obšla nepopisna groza in imelo ga je, da bi zaloputnil vrata. Šele kasneje se je spomnil, da je opazil, da imata otroka popolnoma črne oči. Kljub grozi ju je vprašal, kaj želita. Dejala sta mu, da je zunaj mrzlo in da želita vstopiti ter brati knjigo. Otroka sta stopila naprej, on pa je v grozi vendarle zaprl vrata, preden bi jima uspelo vstopiti. Dejal je, da je še nekaj minut slišal trkanje po vratih in nenavadne zvoke zunaj, nato pa sta otroka izginila. Nadaljevanje sledi jutri.