Stroški zdravljenja

Grozi Schumacherjevim finančni zlom?

R.T.
27. 7. 2016, 11.24
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Zdravstveno stanje legende formule 1 Michaela Schumacherja se nikakor ne izboljšuje, vendar to ne jemlje poguma in vztrajnosti njegovi družini, ki še naprej verjame v čudežni preobrat. Vrhunska zdravstvena oskrba in nega pa Michaelovi družini povzročata tudi velike finančne stroške.

Profimedia
Michael Schumacher

Po poročanju medijev, je družina zdaj prisiljena prodati tudi njegov mercedes, da bi poravnala visoke stroške njegovega zdravljenja, ki znašajo do 140.000 evrov na teden. Potem ko je sedemkratni prvak formule 1 Michael Schumacher (47) pred dvema letoma in pol na francoskem smučišču Mirabel nesrečno padel in se hudo poškodoval, so ga po nekaj mesecih umetne kome premestili na njegovo posestvo v Švici, kjer zanj skrbi številčna zdravniška ekipa.

Zaradi strašansko visokih stroškov zdravstvene oskrbe, je bila družina doslej že primorana prodati med drugim vilo na Norveškem in zasebno letalo, zdaj pa so v Berlinu objavili tudi prodajni oglas za njegov mercedes, ki je ocenjen na 120.000 evrov.

Mercedes E55 AMG wagon letnik 1998

Njegova menedžerka Sabine Kehm v zvezi s tem ne daje izjav. Iz krogov, ki so blizu družini, pa prihajajo informacije, da je finančni položaj družine Schumacher res zelo težak, kljub temu, da je bilo dirkačevo premoženje ocenjeno na približno 580 milijonov evrov.